Adopteer eens een plant

Heb je een verwaarloosde plant in huis staan? Of ben je op zoek naar nieuwe planten om jouw huis op te fleuren? Bij een plantenasiel kan je ongewenste planten achterlaten, of een nieuwe adopteren.

1. Baraque Baroque in Brussel

Een plant waar je vanaf wil? Of juist op zoek naar een nieuwe kamergenoot? Doneer een plant aan het asiel, of adopteer er eentje bij Baraque Baroque in Brussel. Dit plantenasiel vangt thuisloze of ongewenste planten op en zoekt nieuwe groene vingers om ze te adopteren.

www.baraquebaroque.be

2. Plantenasiel in Antwerpen

Ook in het plantenasiel in Antwerpen kan je een plant doneren of adopteren. Je bezorgt een foto of duidelijke beschrijving van de plant, samen met jouw contactgegevens en de regio waar de plant op te halen is. Dat kan via mail of via een persoonlijk bericht op de Facebookpagina van het plantenasiel. Als de plant nog in goede gezondheid verkeert, wordt de foto op de Facebookpagina geplaatst met een melding in welke regio de plant op te halen is.

www.plantenasielantwerpen.be

3. Dé-Kache-Pot in Gent

Dé-Kache-Pot is het depot van Gearchiveerde Kamperplanten en Potten in Gent. Je vindt hen momenteel in NEST, in de oude stadsbibliotheek van Gent.

Facebook Dé-Kache-Pot

4. Plantenasiel Rupelstreek

Ook Plantenasiel Rupelstreek zorgt voor gratis adoptie van planten waar men niet meer voor kan zorgen. Bekijk welke planten je kan adopteren op hun Facebookpagina.

Facebook Plantenasiel Rupelstreek

5. Online plantenruil

Op de Facebookgroep ‘Planten ruilen Gent‘ kan je jouw verwaarloosde plant een nieuw leven schenken. Neem een foto van jouw plant, zet het op de groep en wacht op een nieuwe eigenaar! Ook Brussel heeft een plantenruil Facebookpagina. Of neem eens een kijkje in de groep ‘planten en bloemen weggeven/ruilen’.

6. 2ehands.be

Ook op rubriek ‘gratis’ van 2ehands.be vind je leuke planten.

www.2dehands.be

Bron: Netwerk Bewust Verbruiken

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)