Beedrop, ervaringen van winkeliers en consumenten

We kopen alles online: speelgoed, kleding, cosmetica,… en sinds kort ook voeding. Beedrop is, sinds 2015, het eerste Vlaamse bedrijf dat de strijd aangaat met de online service van grote warenhuizen. Het bedrijf levert uitsluitend jouw boodschappen bij lokale handelaars gratis aan huis. Maar wat vinden we er nu van? We verzamelden enkele Beedrop ervaringen bij zowel winkeliers als consumenten.

Winkeliers zien vraag stijgen, maar hopen op nog meer groei

De winkeliers zijn alvast zeer blij met het nieuwe concept. Christophe Lecoque van Artevino in Zoersel vindt dat Beedrop perfect past bij de tijdsgeest. Annie Vanhoebroeck, zaakvoerster bij haar familiebedrijf Aardappelen Vanhoebroeck Orsmaal, is nog niet zo lang lid bij Beedrop, maar ervaart de samenwerking reeds als zeer positief. “Ik heb besloten om met hen in zee te gaan zodat ik een online winkel kan creëren die ik zelf nog niet heb. Sinds de samenwerking merk ik een lichte stijging in de vraag naar onze producten.”

Toch zijn er nog enkele werkpunten volgens de handelaars. “Nog niet iedereen is klaar voor dit concept”, zegt Christophe Lecoque. “Er is meer reclame en bekendheid nodig om dit project te laten groeien.” Een mening die ook mevrouw Vanhoebroeck deelt.

Steven Coppens, Christophe Lecoque en Joeri De Haes van Artevino in Zoersel

Consument vooral blij met tijdsbesparing

Ook de klanten hebben lovende woorden over Beedrop. “Het grootste voordeel is dat je bij lokale handelaars je producten kan aankopen. Ik koop graag mijn appels bij Vanhellemont, voor groenten ga ik naar fruitkraam van Sofie en Geert, vlees nog op een derde plek. Je bent een hele zaterdag aan het rondrijden voor al je producten. Nu heb je alles op 1 tijdstip zonder je huis te verlaten. Nu bestel ik ook bij lokale boeren die ik niet kende. Ook kan ik bijvoorbeeld 1 schapenkaasje kopen terwijl ik daar anders niet speciaal voor zou rijden. Ik ben ermee gestart omdat ik op die manier de producten op 1 tijdstip bij mijn vertrouwde handelaars kon kopen. Ik vind het nu leuk om nieuwe streekproducten te leren kennen en uit te proberen: schapenijs, hoevevlees,enz”, zegt mevrouw Vanfroyenhoven.

Annie Vanhoebroeck van Aardappelen Vanhoebroeck Orsmaal

Beedrop proberen? Het is gratis!

Joyce Schotsmans

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)