Bescherm kinderen verstandig tegen de zon

Er zijn best wat misverstanden over zonnebrandcrème voor kinderen. En dus eerst een aantal belangrijke must-knows. Bijvoorbeeld, welke factor kun je het beste kiezen (want, factor 50 is dus niet per se het best),  en welke ingrediënten je beter kunt vermijden.

We hoeven je niet uit te leggen dat het écht super belangrijk is om je kindje goed te beschermen tegen de zon. Het beste is je kindje zo veel mogelijk uit de zon te houden, maar ook wij weten dat dit niet altijd mogelijk is. Dus…altijd een zonnehoedje op en smeren maar!

Een goede zonnebrandcrème is een échte must, ook als je in de schaduw blijft. De huid van je kindje is namelijk nog heel dun en nog niet zo goed ontwikkeld dat het zichzelf al kan beschermen tegen UV-straling. Daarom is het het best om je kindje áltijd in te smeren voor je naar buiten gaat.

Welke factor?

Hoe hoger, hoe beter? Nee, niet helemaal. Tussen factor 30 en factor 50 zit namelijk maar een heel minimaal verschil qua bescherming. Factor 30 beschermt voor 97%, factor 50 voor 98%. Je bent dus nooit honderd procent beschermd tegen UV-straling. Een hoge factor biedt in zekere zin dus een soort van schijnveiligheid.

Tip! Smeren, Smeren, Smeren!

Wees vooral niet zuinig wanneer je jezelf of je kindje insmeert. Breng de crème royaal aan want alleen dan geeft het je de beloofde beschermings

Vermijd chemische filters

Niet alleen bij zonnebrandcrème, maar bij alle (baby)verzorgingsproducten moet je goed opletten wat er allemaal in zit. Vermijd chemische filters zoals oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Vaak worden deze als ‘fijn’ ervaren, want de zonnebrandcrème smeert makkelijk uit, trekt goed in en laat geen witte waas achter. Maar…deze ingrediënten worden opgenomen in de huid. Dus let hiermee op.

Goede filters zijn titaniumdioxide en zinkoxide, maar deze kunnen dus wel die witte waas achterlaten.

Bij Coozaa zijn ze helemaal fan van de zonnebrandcrème van ATTITUDE. Net als het gehele assortiment van ATTITUDE, gemaakt op basis van natuurlijke materialen en de zonnebrandcrème bevat geen chemische filters.

Bron: Coozaa

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)