Biotuinkassen voor lekkere groenten met meer vitamines

Een biologische tuinkas wordt gemaakt uit bio polycarbonaat. Dat is een duurzaam en sterk materiaal. Het belangrijkste verschil met een “gewone” tuinkas is echter de speciale UV-filter die erin verwerkt is. Deze extra laag zorgt ervoor zorgt de groenten sneller groeien en meer vitamines bevatten.

Veel tuinkassen zijn gemaakt van een folie die je gewassen wel (tot op zekere hoogte) beschermt tegen schadelijke weersinvloeden en insecten, maar ook niet meer dan dat. Wat jij echter wilt, is een tuinkas die je groenten, fruit of bloemen niet alleen bescherming biedt, maar ook de perfecte omgeving creëert om goed in te kunnen groeien.
Sommige tuinkassen kunnen ervoor zorgen dan de opbrengst hoger is, dat je groenten en fruit sneller rijpen en dat de hoeveelheid vitamines in je groenten en fruit toeneemt. Dat gebeurt door de extra UV-filter die in deze kassen is verwerkt. Daarenboven zijn ze gemaakt van het natuurlijke bio-polycarbonaat, waardoor ze uiterst milieuvriendelijk zijn.

Welke tuinkas kies je voor jouw moestuinproject?

Een tuinkas stelt ons in staat om onze plantjes op te kweken zonder dat ze kapotvriezen, wegspoelen, uitdrogen, verschroeien of opgevreten worden door insecten of andere plaagdieren. Wil je serieus aan de slag met je (moes)tuin? Dan is een tuinkas of kweekkas bijna een must. De keuze van het tuinkas hangt af van de grootte van je tuin en je ambities op het vlak van moestuinieren. Wat betreft de tuinkassen kan je kiezen voor een basistuinkas (vanaf 3×4 meter) tot extra large exemplaren. Als je pas begint, heb je vaak al voldoende met een kweekkas waarin je jonge plantjes kan opkweken alvorens ze te verplaatsen naar de volle grond.

De juiste kweekbenodigdheden

Als je aan de slag gaat met groenten en/of fruit, wil je natuurlijk dat je planten goed groeien en wil je ze natuurlijk beschermen. Het is daarom van groot belang om de juiste kweekbenodigdheden en producten in huis te halen.

 

 

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)