Handboek Natuurlijke Cosmetica

Zelf cosmeticaproducten maken? Met het Handboek Natuurlijke Cosmetica maak je zelf de beste verzorgingsproducten: van voedende crèmes en shampoos tot zuiverende lotions en scrubs.Zelfgemaakte cosmetica bieden een heleboel voordelen. Ze zijn zuiver, bevatten veel voedingsstoffen, ongeraffineerd, bevatten geen bewaarmiddelen en toevoegingen. Bovendien is het kinderspel om je eigen verzorgingsproducten te maken! Verse schoonheidskruiden zoals basilicum, rozemarijn, tijm en salie gedijen prima op de vensterbank en weldadige ingrediënten zoals honing, azijn, olie en vruchten zijn in elke keuken te vinden.

Logische indeling

De recepten in dit boek zijn gerangschikt naar verzorgingsbehoeften en benodigde tijd – van de basis voor elke dag tot een allesomvattend verwenprogramma voor het weekend.

  • Mooi door de dag: reiniging en verzorging voor gezicht, lichaam en haar
  • In de laatste minuut: oppepper in de ochtend en verfrissend in de avond
  • Na een lange dag: ontspanning, verkwikking en aroma voor elke stemming
  • Een verwenweekend: antistressbaden, beautymix en massages
  • Mooi gedurende alle seizoenen: het hele jaar door een doelgerichte verzorging

Recensie Handboek Natuurlijke Cosmetica

In het eerste deel van dit boek staan de voor- en nadelen van zelf cosmetica maken. Er is ook aandacht voor de benodigde apparatuur er staan een viertal duidelijk omschreven basisrecepten.

Het tweede deel omvat uitleg over verschillende huidtypes, hun kenmerken en de bijpassende dagelijkse reinigingslotions en gezichtcrèmes. Hetzelfde geldt voor producten voor lichaam, hals, decolleté, haren en lippen. Hierbij ook een opsomming van de verschillende olies en hun werking. Dan volgt informatie over oppeppers voor in de ochtend en avond en hoe na een lange dag te ontspannen door middel van baden en aroma’s.

Hoe zelf maskers, massages en peelings te maken staat in de volgende delen bij een verwenweekend. Tot slot specifieke cosmetica met ingrediënten die aangepast zijn aan de seizoenen. In sommige gevallen worden ook ‘feel good’-adviezen gegeven en voedingsinformatie. Mooie rustgevende kleurenfoto’s. Helaas is de werking van de gebruikte grondstoffen in de tekst verwerkt en niet altijd terug te vinden in het register.

 

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)