Hoe zit het met jouw prioriteitenlijstje bij jouw keukenrenovatie?

Is het tijd om je keuken in een nieuw jasje te steken? Dan kan het nuttig zijn om even stil te staan bij je prioriteitenlijstje. Misschien hecht jij meer belang aan de kwaliteit van je keukentoestellen, terwijl een ander vooral een op-en-top gezellige keuken wil. We zetten de mogelijkheden op een rijtje voor een geslaagde keukenrenovatie.

Pure luxe in de keuken

Wie zijn keuken verbouwt, verwacht een echte upgrade. Met een luxekeuken ga je meteen voor het allerbeste. Kies om te beginnen voor materialen van topkwaliteit, zoals roestvrijstaal, natuursteen en massief hout. Maar ook je keukenapparatuur mag niet onderdoen: verwen jezelf met speciale snufjes als een stoomoven, een espressomachine of een indrukwekkende Amerikaanse koelkast. Ten slotte mag ook een kookeiland niet ontbreken. Dankzij de luxueuze inrichting van je keuken waan je je elke dag in een luxeresort! Vraag hier je afspraak voor gratis advies aan.

Functionaliteit boven alles

Voor velen is een praktische keukeninrichting het allerbelangrijkste. Als je veel tijd in je keuken doorbrengt, wil je vlot kunnen werken. Besteed daarom genoeg aandacht aan een ergonomisch ontwerp. Dat wil zeggen: keukenapparaten die je het meest gebruikt op ooghoogte en een werkblad aangepast aan jouw lengte. Maar ook een goede inrichting van de keukenkasten komt de functionaliteit van je keuken ten goede. Leg het keukengerei dat je het meest nodig hebt in de kasten waar je het best bij kunt. Kasten laag tegen de grond voorzie je het best van lades en in een hoekkast plaats je een draaicarrousel. Zo hoef je je niet in bochten te wringen om die ene kookpot te pakken te krijgen.

Het budget als prioriteit

Staat het budget van je nieuwe keuken bovenaan je prioriteitenlijstje? Dat hoeft geen probleem te vormen, want het is perfect mogelijk om een stijlvolle keuken in te richten zonder een fortuin uit te geven. Schenk daarbij voldoende aandacht aan de planning van je renovatie. Als je goed weet wat wanneer moet gebeuren en wanneer wie aan de slag kan, verlies je geen kostbare tijd of geld. Verder loont het om grondig te vergelijken: welke keukentoestellen heb je écht nodig en welke stijl past het beste bij jou en je budget? Een winkeladviseur kan je vast heel wat nuttige tips geven voor een budgetvriendelijke keuken.

Verder hecht je misschien eerder waarde aan een strak design of droom je van een leefkeuken voor het hele gezin. Wat je wensen ook zijn, kies vooral voor een keuken waar je je helemaal in thuis voelt! Vraag hier je afspraak voor gratis advies aan.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)