Koerierbedrijf wil voor elke klant CO2-neutraal leveren

In de express pakketbezorgingsmarkt is DPDgroup wereldwijd koploper van CO2-compensatie. Het bedrijf met een Belgisch hoofdkantoor in Mechelen neemt bijna 5 procent van de markt voor vrijwillige CO-compensatie voor haar rekening. Dat doen ze met hun DrivingChange-programma. Met het DrivingChange-programma engageert DPD zich om elk pakket voor al zijn klanten CO2-neutraal te leveren zonder extra kosten. Het bedrijf monitort nauwgezet zijn CO2-uitstoot. Daarnaast focust DPD zich ook op de introductie van maatregelen om de uitstoot te verlagen en te compenseren via de vrije markt.

Strijd tegen klimaatverandering

“Als tweede grootste speler op de Europese express pakketbezorgingsmarkt concentreren we ons op de CO2-neutraliteit van onze leveringen en oplossingen in stedelijke gebieden. Dankzij deze focus slaagden we er alvast in om sinds 2013 onze gemiddelde CO2-uitstoot per pakket met 10,1% te verlagen. We zijn constant op zoek naar nieuwe toepassingen en spelen hiermee in op de engagementen die onze klanten aangaan in de strijd tegen de klimaatverandering,” zegt Paul-Marie Chavanne, voorzitter van GeoPost/DPDgroup.

DPDgroup brengt als eerste stap de eigen CO2-uitstoot in kaart. Dit gebeurt jaarlijkse via een audit door een extern bedrijf.

Transport efficiënter organiseren

In een tweede stap pakte DPD de CO2-voetafdruk aan door het eigen transport efficiënter te organiseren. Dat gebeurt onder meer door de optimalisatie van de routes en het gebruik van dubbeldek vrachtwagens.

Innovatieve diensten zoals Predict en Pickup zorgen dan weer voor een afname van de CO2-uitstoot. Ze zorgen ervoor date er veel meer pakketten bij de eerste aanbieding afgeleverd worden.

Daarnaast is er de uitbouw van een voertuigenvloot met alternatieve aandrijfbronnen. Het alternatief aangedreven wagenpark van DPDgroup legde in 2016 meer dan 6,2 miljoen kilometers af.

Compensatie CO2-uitstoot

Sinds 2012 wordt het overblijvende deel van de transport-gerelateerde CO2-uitstoot volledig vrijwillig gecompenseerd via de aankoop van emissierechten. In 2016 werd het equivalent van meer dan 860.000 ton CO2 gecompenseerd. In de express pakketbezorgingsmarkt is DPDgroup hiermee wereldwijd koploper op het vlak van vrijwillige compensatie van de CO2-uitstoot.

Het compensatieprogramma van DPDgroup omvat zes projecten rond het opwekken van schone en hernieuwbare energie. De compensatieprojecten zijn gevestigd in Duitsland, Tsjechië, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Turkije en Indië.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)