Kopen bij lokale boeren en handelaars zonder gedoe

Lokaal kopen bij boeren en handelaars uit de buurt. Het is iets waar we weer naar teruggrijpen. Helaas is dat niet altijd eenvoudig en moet je voor verschillende producten bij verschillende handelaars zijn. Gelukkig zijn daarvoor oplossingen die de lokale handelaars onder één dak brengen. Beedrop, bijvoorbeeld. Je koopt lokaal met het gemak van een online supermarkt. 

Gratis levering

Zo’n service zal dan wel een pak geld kosten waarschijnlijk? Helemaal niet! De levering is in de meeste gevallen volledig gratis. In sommige regio’s wordt een kleine vergoeding gevraagd, maar enkel wanneer het om een totaalbedrag van minder dan 25 euro gaat.

Regelmatig bestellen is geen must

Het is niet verplicht om op regelmatige basis te bestellen. Maar aangezien je dus gewoon de winkelprijs betaalt, je de deur er niet voor uit hoeft en je toch lekker je lokale handelaar of boer kan steunen, zal je snel verknocht zijn. Je kan het dus gewoon een keertje proberen.

Geen minimumbestelling

Er is geen minimumbestelling. Je bestelt hoeveel je wilt. Je zal echter al snel overtuigd zijn van het gemak om verschillende zaken bij jouw favoriete aanbieders te bestellen. Zoals net gezegd, wordt in sommige regio’s wel een kleine leveringskost aangerekend, maar dit enkel bij bestellingen (alle boodschappen samen) onder de € 25. Dit staat duidelijk aangegeven in de winkelmand.

Respect voor het milieu met zo laag mogelijke CO²-uitstoot

De inspiratie van Beedrop is de bij, zoals je kan afleiden uit de bijenraat waarmee de eerste letter van het logo is uitgebouwd. Het symboliseert twee zaken.

Enerzijds toont het onze logistieke aanpak. Een bij (in het Engels: bee) verzamelt nectar van bloem tot bloem, om die uiteindelijk af te leveren in de honingraten van de bijenkolonie. Net zoals onze service droppen de bijen hun levensmiddelen af waar ze nodig zijn.

Anderzijds, symboliseert de bij ook het respect voor het milieu. Door ervoor te zorgen dat verschillende boodschappen centraal worden opgehaald, en dit slechts een beperkt aantal keer per week, kan Beedrop de CO²-uitstoot aanzienlijk verminderen.

Probeer het nu! Wij zijn alvast fan!

Heb je zelf een zaak en wil je graag je producten aanbieden via Beedrop? Klik dan hier!

 

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)