Mongozo: fairtrade, biologisch en glutenvrij bier

Van alle biobieren is Mongozo toch wel een klasse apart. Ze brengen een hele reek bieren uit die elks fairtrade zijn. De meeste volledig biologisch en sommige ook nog eens glutenvrij. Naast een lekker pilsje of een goed witbier hebben ze nog wel iets. Wat dacht u van wat exotischer bier? Misschien een mango- of bananenbiertje? Of misschien een kokos- of palmnootbiertje? De Nederlanders achter Mongozo, wat “proost” betekent, zagen er potentieel in.


Mongozo Buckwheat White en Premium Pilsener

Deze twee paradepaardjes zijn toch wel het vermelden waard. Beide vallen ze regelmatig in de prijzen en dat is niet zonder reden. Beide brouwsels zijn fairtrade, biologisch en glutenvrij. En ze zijn lekker! Het witbier heeft een fruitig, fris aroma met kruidige tonen. Dit gaat goed samen met de milde hopsmaak en een zachte, ronde afdronk. De premium pils is dan weer een lekker doordrinkbier met een fris hoppig karakter.

Het exotisch gamma

Hun exotisch gamma is op z’n zachtst gezegd excentriek. Wat dacht u van bier met kokosnoten uit Sri Lanka? Misschien een Afrikaans biertje uit Angola? Of gaat u dan toch maar voor een gewoon mangobiertje uit Brazilië. Ongetwijfeld allemaal zeer lekker. Ze worden ook eerlijk geproduceerd, ze dragen allemaal het fairtrade logo. Dat ze biologisch en eerlijk geproduceerd worden staat uiteraard niet ter discussie. Een kanttekening die wel gemaakt kan worden zijn de transportkosten. Vooral de uitstoot die kokosnoten uit Sri Lanka met zich meebrengen zijn voor discussie vatbaar. Uiteraard kan dit wel op een of andere manier gecompenseerd worden. Voor meer informatie over deze bieren, kijk op hun site.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)