Questionmark, een app die je helpt om duurzaam te winkelen

Iedereen heeft tegenwoordig wel een smartphone of tablet. Er bestaan dan ook veel apps die je gewoon moet hebben op je toestel. Questionmark is er daar eentje van. Met deze handige app kan je de barcodes van producten inscannen en je krijgt meteen een hoop informatie over dit product rond duurzaamheid, mensenrechten en nog veel meer.

Hun filosofie

Transparantie is hun kerndoel. De consument moet altijd weten welk product hij in zijn handen heeft. Niet alleen dat, maar ook welke alternatieven hij voor handen heeft. De app geeft je bij elk product een heleboel informatie en een aantal scores. Je krijgt een cijfer op tien voor onder andere mensenrechten, dierenrechten, milieu, gezondheid et cetera. De consument krijgt ook steeds een verantwoording voor de scores. Maandelijks kiezen ze op hun site een doodnormaal artikel zoals paprika chips, en vergelijken ze meer dan twintig verschillende soorten chips met elkaar. Ze worden hier niet alleen gerangschikt op basis van duurzaamheid, maar ook op basis van gezondheid zoals gebruik van toegevoegde suikers en vetstoffen.

Een kleine kanttekening is dat de app nog een klein beetje in haar kinderschoenen staat. Voorlopig staan er 20.000 producten in die in Nederland te vinden zijn. De app werkt echter wel zeer efficiënt en is heel gebruiksvriendelijk. U kan de app downloaden voor Android of Apple toestellen.

 

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)