Trap zandstralen of trap renoveren? Wat is de beste keuze?

Word je niet bepaald blij als je thuis binnenkomt en je je versleten houten trap ziet? Of past je trap gewoon helemaal niet meer bij je stijlvolle interieur? Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren om je trap nieuw leven in te blazen. Wij lichten er in dit artikel twee uit: je trap zandstralen versus je trap renoveren.

Wat is zandstralen?

Je hebt misschien al eens van zandstralen gehoord, maar weet je wel hoe de techniek precies in z’n werk gaat? Met een speciale zandstraalcompressor worden kleine zandkorrels tegen je trap geblazen. Het zand verwijdert snel alle verf, vernis en vuil – totdat het originele hout opnieuw tevoorschijn komt. Zelfs de kleinste hoekjes en kantjes die je met schuren vaak moeilijk kunt bereiken, vormen bij zandstralen geen enkele hindernis. Het resultaat is mooi egaal.

Let op: als je trap gezandstraald is, zit de klus er nog niet op. Je moet je trap daarna nog oliën.  Als je de kleur en look van je pas gezandstraalde trap wil behouden, kies je het best voor een kleurloze, doorschijnende olie.

Niet altijd de beste oplossing

Wees je ervan bewust dat je trap zandstralen lang niet altijd de beste optie is om een trap op te frissen. Het is namelijk alleen een goede oplossing als je de stijl van je huidige trap nog steeds mooi vindt én de trap nog in uitstekende staat is. Zandstralen maakt je trap alleen frisser, maar bijvoorbeeld niet moderner of veiliger. Bovendien komen alleen harde houtsoorten hiervoor in aanmerking. Zacht hout is niet bestand tegen de druk.

Trap renoveren met trede-over-tredesysteem

Een oplossing die wél voor vrijwel elke trap geschikt is, is traprenovatie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en prijs van een traprenovatie. Hier kunt u vrijblijvend contact opnemen voor alle informatie rond de mogelijkheden en de kosten van een traprenovatie.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)