Vier duurzame schoenen (en één handtas) in de kijker

Bij Torfs gaan ze voor 360° zorgzaamheid naar alle stakeholders toe. Ze willen zowel hun steentje bijdragen aan de maatschappij als aan het milieu. Zo hebben ze bij Torfs een aantal duurzame merken. Ontdek hieronder enkele duurzame schoenen én een handtas.

1. Timberland Rebotl

Over de hele wereld stijgt het gebruik van plastic waterflessen en als gevolg daarvan blijft de afvalberg groeien. Zoals de titel al doet vermoeden recycleert Timberland plastic flessen voor de productie van verschillende modellen. Deze lente hebben ze in de herencollectie heel wat Rebotl modellen. Voorbeelden zijn de Brooklyn sneakers in donkerblauw of grijs. Of ben je meer fan van deze super coole witte sneakers? Let’s rock those shoes!

Ook bij de andere modellen gaat Timberland op zoek naar duurzame oplossingen, enkele voorbeelden hiervan zijn gerecycleerd rubber in de zolen of gerecycleerd materiaal in de voering en de veters.

2. Kavat

Kavat staat voor kwaliteit, design en duurzaamheid. De Zweedse schoenenfabrikant ontving als allereerste in Europa het officiële Ecolabel. Het beste nieuws moet nog komen: producten met het Europees Ecolabel kan je betalen met ecocheques, ook bij Torfs! Let wel op: we aanvaarden alleen papieren ecocheques. Wat denk je van deze super schattige chelsea boots?

3. Woden

Voor het merk Woden staat duurzaamheid op de eerste plaats. Ze gebruiken kurk en fish leather bij de productie van heel wat van hun schoenen. Fish leather? Ja, visleer is een uniek materiaal gemaakt uit visafval van de Scandinavische visvangst en is super sterk. Zo helpen we de afvalberg alweer een beetje te verkleinen! Benieuwd naar onze collectie voor dames, meisjes of jongens?

4. Inyati

Wil je een mooie en diervriendelijke handtas? Dan is de collectie van Inyati misschien wel iets voor jou. Inyati is volledig vegan. Naast vegan zijn de tassen ook heel fashionable en hip deze lente!

5. Dr. Martens

Wie modebloggers in de gaten houdt weet dat ze helemaal terug zijn! Dr. Martens worden gecombineerd met een broek of een tof kleedje, en dat zowel in de zomer als in de winter. Ook dit merk denkt na over duurzaamheid en biedt enkele modellen aan die vegan zijn.

Bron: Torfs

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)