Vijf accessoires voor jouw keuken: inspiratie en tips

Een keuken wordt allang niet meer gebruikt voor koken en eten alleen. De keuken van vandaag is een echte leefruimte, waar we gezellig ontspannen, bijpraten met vrienden en familie, of rustig werken of studeren. Zelfs keukens met een strakke, moderne look krijgen toch een huiselijke en gezellige sfeer. Hoe je dat voor elkaar krijgt in joùw keuken? Ixina geeft inspiratie en tips met deze vijf accessoires!

1. Een kruidentuintje

Rozemarijn, bieslook, koriander, tijm, … allemaal heel makkelijk zelf te kweken, en deze plantjes brengen meteen leven en kleur in de brouwerij! Of je nu een grote of een kleine keuken hebt, er is altijd wel een manier om er wat groen in te verwerken: op het aanrecht, op de vensterbank, opgehangen aan de muur… Wat schattige etiketjes maken het plaatje compleet. Mmm!

2. Een ruiker verse bloemen

Weet je nu al dat die kruiden het in jouw keuken niet lang zullen overleven? Ook een boeketje bloemen geeft je keuken in een handomdraai een romantische en rustgevende makeover. En het ruikt nog lekker ook!

3. Een collectie foto’s

Wat is er nu huiselijker dan een collectie foto’s? Met wat kadertjes in verschillende formaten of kleuren geef je je keuken een speelse en creatieve look, en herbeleef je tijdens je maaltijd de leukste momenten met je gezin.

4. Decoratie in de keuken

Het is niet nodig om allerlei decoratie aan te schaffen om je keuken op te fleuren. Want in plaats van je spullen allemaal netjes achter kastdeuren te bewaren, is het ook gezellig om bijvoorbeeld je mooiste servies juist tentoon te stellen op een open plank of in een vitrinekast. Iets minder strak en opgeruimd, maar wel superhuiselijk.

5. Tapijt voor een huiselijke sfeer

Vergeet ook de keukenvloer niet: een tapijt is een blikvanger en voetenwarmer tegelijkertijd! Maar let natuurlijk wel op dat er voldoende afstand is tussen je aanrecht en het tapijt – dan kun je altijd zo enthousiast in de soep roeren als je wilt.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)