Duurzaam eten en koken

De beste webshops die te maken hebben met duurzaam eten en drinken. Bestel er je biologische, ecologische en fair trade voeding. Eten en drinken met een hart voor de natuur en je lichaam.

Alka.be is een internationaal opererende onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en op de markt brengen van producten op het gebied van lichaamsontzuring.

Verzuring van het lichaam is met de huidige westerse levensstijl een toenemend probleem waardoor vaak veel lichamelijke klachten ontstaan. Met de unieke producten van Alka.be kunnen mensen op aangename en comfortabele wijze werken aan het dagelijks ontzuren van het lichaam.

Amanvida bestaat uit twee woorden: Aman en Vida. In het Sanskriet, de klassiek Indische schrijftaal, betekent ‘Aman’ vrede of rust. Vida is dan weer Spaans en staat voor leven. Samen staat AmanVida voor een vredig en rustig leven.

 

Biosuperfoods is een jong bedrijf gestart medio 2012. Ze leveren superfoods van hoogwaardige kwaliteit, zonder onnodige chemische en kunstmatige toevoegingen. U vindt er biologische en natuurlijke producten.

Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om een eigen moestuin te hebben. Het geeft immers veel voldoening om plantjes te zien groeien én om uiteindelijk de groenten en het fruit te kunnen oogsten. Veel ruimte is hier niet voor nodig – zeker niet wanneer gebruik wordt gemaakt van de revolutionaire bio-polycarbonaat kweekkassen van Biotuinkassen.nl.

 

Brouwland uit Beverlo mag zich Europees marktleider noemen in de distributie van hobbymaterialen voor bierbrouwers, wijnmakers en likeurbereiders. Brouwland is dé partner voor ambachtelijke creaties. Brouwland is niet alleen een bedrijf in volle expansie. Brouwland draagt ook zorg voor zijn mensen en voor de omgeving. Brouwland gelooft in zijn menselijk kapitaal en in sociaal engagement. De gebouwen worden nagenoeg CO2-neutraal verwarmd en uit de stopcontacten komt enkel groene stroom. Ook wat sociale tewerkstelling betreft, dragen wij ons steentje bij. Ongeveer een twintigtal medewerkers van de beschutte werkplaats Bewel stellen hier dagelijks de brouwpakketten samen.

 

Wijn is bezieling volgens By the Grape. Wij geloven in: kleine wijnboeren met een bijzonder verhaal, bio- & fairtradewijnen, topkwaliteit voor een scherpe prijs, service met een smile, en echte wijnverhalen van kenners én klanten.

 

Foodbag.be biedt een lekker en gezond kookpakket dat op maandag thuis of op het werk wordt geleverd. Bestellen voor de volgende week kan tot donderdag. In het pakket zitten alle verse ingrediënten en mooie receptenkaarten om zelf vier heerlijke en gezonde gerechten klaar te maken zonder winkelstress.

 

Neleman wijnen zijn gemaakt met pure liefde. In Valencia, de stad waar Derrick Neleman zijn hart verloor. Het klimaat in deze regio is uitermate geschikt voor een select gezelschap inheemse druiven. Druiven die door de jaren heen qua smaak alleen maar beter zijn geworden. Dat geeft onze wijnen hun unieke karakter.

En net als Valencia houden wij van de combinatie traditie en design. De traditie van wijn maken. Het design van onze wijnflessen, ontworpen door jonge, veelbelovende designers uit de hele wereld. Zo geven we het verhaal van onze wijnen een extra dimensie. Dit maakt ze perfect voor mensen die met liefde wijn willen drinken.

Alle Neleman wijnen zijn gecontroleerd en gecertificeerd biologisch. Alleen de allerlekkerste biologisch geteelde druiven gaan in onze flessen, nadat ze in de wijnkelder op de voorgeschreven wijze tot wijn zijn gemaakt. Alle Europese regels over (geen) gebruik van chemicaliën, kunstmest, vinificatie, sulfiet, wijze van conservering en botteling etc.) worden gerespecteerd.

Alle Neleman wijnen zijn CPC gecertificeerd. Wij planten bomen om onze CO2 uitstoot te compenseren.

 

Wat krijg je als een Bourgondiër en liefhebber van streekproducten ook computerprogrammeur is? Inderdaad een webshop boordevol heerlijke streekproducten. Streekmarkt.be levert producten van zo’n veertig lokale producten uit België.

 

Goede voeding herken je niet altijd van de buitenkant. Superfoodmarkt heeft hoogwaardige voedingsproducten geselecteerd, hoofdzakelijk biologisch, waarin de belangrijke voedingsstoffen zijn behouden door minimale bewerking.

Topvitamins specialiseert zich in 100% natuurlijke vitaminen, mineralen, voedingssupplementen, kruidensupplementen en superfoods. Qua assortiment richt Topvitamins zich op de internationale top merken, waaronder bijvoorbeeld Healthy Origins, Now Foods, Dr. Mercola, Life Extension, Nature’s Way, Doctor’s Best, Douglas Laboratories, Deva en vele anderen. Dit zijn de merken die steevast de internationale awards winnen in de vakbladen voor hun voedingssupplementen. Hierbij richt Topvitamins zich op de top kwaliteitssupplementen in de markt. Geen van de supplementen op Topvitamins.nl komt uit Azie (met uitzondering van de Ayurverdische kruidensupplementen van Organic India die uiteraard uit India komen) en wij blijven verre weg van de synthetische voedingssupplementen die uit chemische fabrieken komen (meer dan 95% van de voedingssupplementen in de Benelux zijn synthetisch van aard).

 

Unlimited Health is opgericht door Helen Beliën, als sluitstuk van haar zoektocht naar gezonde voeding en vitaliteit.

Daarmee is Unlimited Health pionier in de rawfood/superfood branche met inmiddels het meest veelzijdige aanbod. En dankzij de jarenlange ervaring en ontwikkeling, kan Unlimited Health je écht van dienst zijn met professioneel advies.

 

Jouw webshop in dit overzicht? Meld je webshop aan!