Zelf hout repareren na bijvoorbeeld inbraakschade

Inbraakschade? Da’s balen!  Wat nu? De schilders en timmerlui hebben een overvolle agenda en kunnen pas over een paar weken aan de gang. Zelf hout repareren spaart veel geld uit dat je zou uitgeven aan de vakman en het mooie eindresultaat geeft ook nog eens extra voldoening omdat je het zelf hebt gedaan.

Zelf hout repareren kan prima. Met bijvoorbeeld Alabastine Houtreparatie kan je beschadigd hout eenvoudig duurzaam repareren, zowel binnen als buiten. Het gerepareerde deel heeft na droging dezelfde eigenschappen als hout. Zonder problemen kan je de scharnieren of deurklink weer terugplaatsen op de plek van de reparatie en overschilderen gaat natuurlijk ook prima. Gaat het om de voordeur? Gebruik dan Alabastine Sneldrogende Houtreparatie. Daarmee is na 20 minuten de reparatie helemaal droog en kan het worden geschilderd. Toch fijn als de voordeur weer snel veilig op slot kan.

Inbraakschade herstellen

Inbraakschade herstellen aan een houten deur of kozijn begint met het verwijderen van alle loszittende houten deeltjes. Maak de plek van de reparatie ook goed schoon en vetvrij. Dit zorgt voor een betere hechting van de reparatie. Vervolgens kan je beide componenten van Alabastine Houtreparatie mengen. De verhouding is 1 deel component A en 1 deel component B. Om zeker te zijn dat de verhoudingen juist zijn kan je ze afwegen met bijvoorbeeld een keukenweegschaal. Meng vervolgens beide componenten goed door om een glad oppervlak tot er één homogene kleur ontstaat. Om het mengen makkelijker te maken gebruik dan de speciale plamuurmessenset van Alabastine.
Vervolgens breng je het gemengde product aan met een plamuurmes om de schade te herstellen. Na 6 uur drogen kan je gaan schuren en daarna is het klaar om het netjes af te werken met verf.

Alabastine Houtreparatie

De houtreparatieproducten van Alabastine zijn verkrijgbaar bij iedere bouwmarkt in het schap bij de vulmiddelen. Alabastine Houtreparatie is verkrijgbaar in verpakking van 150 gram en 500 gram. Sneldrogende Houtreparatie is verkrijgbaar in een 500 gram verpakking.

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)