Afwassen met afvalproduct alcoholvrij bier. Dankzij Ecover kan het!

Ecover introduceert een afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit restalcohol, afval dat na het brouwen van alcoholvrij bier overblijft. De producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen uit Malle gaat daarvoor een samenwerking aan met bierbrouwer AB Inbev.

Too Good to Waste is het eerste afwasmiddel dat voor minstens een kwart bestaat uit een restproduct dat na het brouwen van alcoholvrij bier overblijft. “Onze samenwerking met Ecover is een belangrijke stap richting een duurzame hernieuwbare economie”, zegt Yleni De Neve, milieumanager voor AB InBev Europa. “Bier wordt gebrouwen met vier natuurlijke ingrediënten. Zorg dragen voor de natuur is een essentiële opdracht voor ons als brouwer. Toen de populariteit van alcoholvrije bieren nog beperkt was, was de restalcohol gewoon een afvalstroom die organisch werd afgebroken.”

“Ethanol en water afkomstig uit het bierbrouwproces gebruiken in afwasmiddel, is slechts het begin”, stelt Ecover. De komende vijf tot tien jaar ontwikkelt het bedrijf uit Malle naar eigen zeggen nog meer producten die deels bestaan uit restafval. Zo wordt er zelfs geëxperimenteerd met producten gemaakt op basis van CO2-afval.

Bron: Ecover

error

Interessant? Delen mag! :-)