Battery Supplies pakt uit met nieuwe oplossingen voor opslag hernieuwbare energie

Batterijspecialist Battery Supplies N.V. (Deerlijk) pakt uit met een nieuw aanbod in zowel thuisbatterijen als industriële batterijen die het mogelijk maken beter gebruik te maken van zelf geproduceerde energie door zonnepanelen (of windmolens).

Doordat straks de digitale teller wordt uitgerold (en teruglopende tellers verdwijnen) wordt het belangrijk om het eigen verbruik zo hoog mogelijk te houden. Dat kan door het gebruik van slimme verbruikers (slimme wasmachines, boilers, …) en/of het gebruik van thuisbatterijen. Battery Supplies stelt daarom gloednieuwe lithium-ionbatterijen van 3, 5 of 7 kWH voor, genaamd AQ-LITH Energybox. Die komen in Vlaanderen ook voor betoelaging in aanmerking.

De intelligente thuisbatterij meet steeds de energie die naar of van het net gaat. Van zodra de installatie merkt dat er zonne-energie op overschot is, zal ze de batterij laden. ‘s Avonds, als de zon niet zoveel energie meer levert, zal in eerste instantie de batterij worden ontladen alvorens naar de duurdere netstroom wordt overgeschakeld.

Voor projecten op grote schaal biedt Battery Supplies een robuuste industriële batterij voor opslag van hernieuwbare energie, die volgens hetzelfde concept werkt. Battery Supplies werkte voor dit project samen met Yuso, een specialist in hernieuwbare energie die zorgt voor de intelligente aansturing van de batterij en de omvormer. Yuso bepaalt wanneer en hoeveel de batterij wordt geladen en ontladen, dit alles op basis van huidige en toekomstige parameters zoals het energieverbruik, eigen productie, energieprijzen, weersvoorspellingen, …