Broeken voor korte benen. Zo laat je je benen langer lijken

Mensen in reclamefilmpjes en advertenties hebben vaak benen die wel eindeloos lijken. Ben je echter niet voorzien van lange benen en moet je het stellen met korte maar vinnige beentjes? Geen probleem. Je kan door de juiste kleding je benen langer doen uitkomen. Broeken voor korte benen dus!

De lengte van de broek

Bovenaan hoog

Met een high waist broek, dus een broek die tot je navel of zelfs verder komt, tonen je benen meteen langer

Onderaan laag

Ook onderaan mag het wat lager zijn. Broeken die tot tegen de grond komen, verlengen je benen optisch een flink stuk. Dit kan uiteraard natuurlijk alleen met broeken met zeer wijde pijpen. Dus in combinatie met de vorige tip: hoe meer broek, hoe beter.

Accenten en vouwen

Strijkvouw op de pijpen

Een strijkvouw op de pijpen dwingt het oog bijna om de lijn te volgen. Daardoor lijken je benen meteen een pak langer dan ze in werkelijkheid zijn. Je kan dus perfect broeken voor korte benen maken van exemplaren die je reeds hebt liggen. Gewoon even het strijkijzer bovenhalen en er een mooie rechte vouw in strijken.

Verticale strepen

Om dezelfde reden als de strijkvouw werken verticale strepen ook goed om je benen te “verlengen”. Horizontale strepen zijn uiteraard te allen tijde te vermijden.

Kleur

Geen fan van strepen of vouwen? Ook door de juiste kleur te kiezen, kan je je benen langer doen lijken. Kies altijd voor een donkere kleur. Als je dit dan nog combineert met een donker t-shirt of topje dan is het effect nog sterker. Combineer met donkere schoenen (liefst met punt) en het wordt nog beter.