Caravan verhuren betaalt deel investering terug

caravan verhuren

Heb jij een caravan waarmee je een paar keer per jaar de wijde wereld in trekt? Fantastisch he? Maar, heb je er weleens bij stilgestaan (pun intended) dat een een stilstaande caravan best een dure grap is? Je investering rendeert niet. En dat terwijl je per week al snel 750 euro kan verdienen. Hoe? Je caravan verhuren aan particuliere vakantiegangers. Dit geldt overigens ook voor mobilhomes.

Veel mensen staan er niet bij stil hoeveel geld ze mislopen door hun caravan stil te laten staan, terwijl het toch een flinke investering is. In het slechtste geval betalen ze nog extra geld voor een staanplaats als ze zelf geen garage hebben. Er zijn nochtans genoeg mensen die een caravan of mobilhome willen huren om met vakantie te gaan.

Caravan verhuren: dos and don’ts

Bepaal de beschikbaarheid van je caravan

Het laatste wat je wil is natuurlijk dat je zelf je eigen caravan niet meer ter beschikking hebt voor je eigen vakantie. Bepaald daarom duidelijk vooraf wanneer je je caravan wil verhuren, en wanneer niet.

Je caravan verhuren aan betrouwbare huurders

Je caravan heeft flink wat geld gekost en je wil natuurlijk dat hij in goede handen terechtkomt. Liefst heb je een huurder die met respect omgaat met de eigendommen van een ander. Helaas kan je niet altijd iedereen zomaar op zijn woord geloven. Daarom worden huurders best vooraf gescreend. Je caravan verhuur je daarom best via een officieel verhuurplatform. Daarbij is een grondige screening (op basis van rijbewijs, betalingsachterstanden, schadeverleden, …) inbegrepen.

Verzekering

Zorg voor een goede verzekering. Het zal zowel voor jou als voor de huurder een geruststelling zijn als je weet dat je caravan goed verzekerd is. Nog een reden om te verhuren via een officieel verhuurplatform. Zij nemen een groot deel van de mogelijke kopzorgen voor hun rekening.

Borg

Voorzie een door de huurder te betalen waarborg. Die kan je in geval van kleine schade of het ontbreken van zaken in de inventaris gebruiken om deze tekortkomingen te bekostigen. Als je via een verhuurplatform werkt, wordt deze borg automatisch geregeld en hoef jij er niet van wakker te liggen.

De overdracht

Tijdens de overdracht komt de huurder jouw caravan ophalen. Je geeft daarbij een korte uitleg over alle aanwezige zaken en mogelijke aandachtspunten. Best voorzie je een overdrachtsformulier. Bij een verhuurplatform is dat standaard.

Na de verhuur

Als je caravan weer terug is, check je of er geen schade is en of er geen zaken ontbreken.

Caravan verhuren via platform: veilig en betrouwbaar

Je kan je caravan natuurlijk particulier verhuren, maar dan sta je zelf in voor alles: promotie, administratie, screening kandidaten, verzekering, …

Als je echt op je twee oren wil slapen, verhuur je best via een officieel verhuurplatform. Zij nemen een heel groot stuk van het werk uit handen en je bent zeker dat alles in orde is. Het enige dat jij moet doen is op de dag van de overdracht de huurder ontvangen en de nodige uitleg geven.

Begin vandaag nog met geld verdienen door je caravan te verhuren en vraag vrijblijvend info!