COSH! maakt duurzaam shoppen in Amsterdam easy!

Ontdek duurzame, verborgen pareltjes in Amsterdam

COSH! lanceerde, in samenwerking met gemeente Amsterdam een duurzame shoppingkaart die consumenten inspireert met lokale kledingwinkels in verschillende steden. Met de kaart willen ze de ‘verborgen pareltjes’ die zich buiten de grote shoppingstraten bevinden in de spotlight zetten en mensen stimuleren om te shoppen bij fysiek, duurzame winkeliers.

Maak een gepersonaliseerde shoppingroute

Er komt zowel een online als een gedrukte duurzame shoppingkaart. De online shoppingkaart is te vinden via cosh.eco/nl en werd begin februari gelanceerd tijdens de Week van de Circulaire Economie. Via filters op deze kaart kunnen consumenten hun weg vinden in het aanbod van duurzame modewinkels en deze toevoegen aan jouw persoonlijke shoppingroute. Zo vindt iedereen met hun eigen stijl en budget een winkel.

Scan de QR-code en ontdek het duurzame menu van een winkel

De gedrukte kaart wordt na lancering tijdens de Fashion Revolution Week (23 april – 6 mei 2022) verspreid via verschillende toeristische informatiepunten zoals VVV’s, hotels en alle deelnemende winkels.

Weet wat je shopt dankzij COSH!

Veel mensen hebben geen idee van de ecologische en ethische impact van hun shoppingkeuzes. Bij een nieuwe aankoop denkt de gemiddelde consument niet aan de CO₂-uitstoot, het waterverbruik en de werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers. Bovendien is duurzame mode herkennen zelfs voor een bewuste consument niet altijd eenvoudig. Grote fast-fashion retailketens verspreiden steeds vaker misleidende groene campagnes die consumenten op het verkeerde been zetten.

Amsterdam: dé stad voor duurzame mode

COSH! is reeds actief in 16 Belgische steden, waaronder AntwerpenMechelen en Brugge, en gaat nu uitbreiden naar andere Europese steden. Als eerste is modestad Amsterdam aan de beurt.

Het online platform ontving sinds de lancering in 2019 al meer dan een kwart miljoen gebruikers, onder wie 23% Nederlanders. En hoe meer winkels op het platform staan, hoe breder het platform gedragen wordt en verder kan groeien. 

Het is dan ook ontzettend leuk dat nu ook Amsterdammers en toeristen via COSH! unieke, nieuwe winkels kunnen ontdekken die tijdens de laatste lockdowns opgericht werden zoals Elements Of FreedomWhatTheFMYoMYNew Optimist, Capsule Studio of The Collection One. Maar ook de pioniers die al jaren duurzame mode naar het grote publiek brengen zoals BYBROWNHaruco VertSix and SonsVEGA-LIFE, Het Faire Oosten, Eerlijk Waar! en Brandmission. Deze worden op hun beurt aangevuld met échte lokale tweedehands adressen zoals The Swap ShopZORA , Serendipity Vintage Dreamer en de tweedehands kidswinkels Junjun en Otis en de wolf.

Inclusieve duurzame garderobe met de stadspas

Bovendien willen zowel de gemeente als COSH! duurzame mode en circulaire economie ook inclusief maken. Nu vintage kleding steeds meer een trend wordt, stijgt ook de prijs van tweedehands kleding. Dankzij de stadspas biedt Amsterdam burgers met een lager inkomen de kans om hun kleding met 40% korting te laten herstellen. Het kan bij zo’n 30 verschillende erkende kleermakers, verspreid over de stad. Ook deze aangesloten kleermakers vind je op COSH!.