De beste plaatsen om te ploggen

Iedereen kan meedoen aan de #PlogMee challenge. Studenten, gezinnen, ouderen, … Als je begaan bent met de wereld en je conditie, is dit iets voor jou. Al joggend vuil oprapen voor een mooiere wereld. Maar waar kan je nu het best ploggen? Hieronder vind je de drie plaatsen waar je veel zwerfvuil zal tegenkomen.

Steden

Heb je al eens over de Meir in Antwerpen gelopen of de Bondgenotenlaan in Leuven? Als je in een grootstad loopt, zie je overal afval op straat. Vaak zijn er weinig of zelfs geen vuilbakken waardoor iedereen zijn afval en sigarettenpeuken op de grond gooit. Studenten die willen meedoen aan de #PlogMee Challenge kunnen zeker ploggen in hun studentenstad!

Trein- en busstations

Neem jij regelmatig het openbaar vervoer? Dan sta je vaak tussen het vuil: blikjes, papier, sigaretten, … Mensen zijn vaak terughoudend tegenover het openbaar vervoer en een vieze omgeving spoort niet aan om er veel gebruik van te maken. Als je dicht bij een station woont, vergeet er dan zeker niet te ploggen!

Natuurgebieden

Als je in natuurgebieden komt, verwacht je een aangename en propere omgeving. Helaas gebeurt sluikstorten in deze gebieden steeds vaker. Hoewel er al zware boetes op staan, blijven mensen het gewoon doen. Plog daarom zeker in de bossen en houdt onze natuur netjes!

Natuurlijk zijn dit niet de enige plaatsen waar je kan ploggen. Loop maar eens een blokje om en je zal vuil genoeg vinden. Help ons om de wereld weer wat mooier te maken en doe mee met de #PlogMee challenge van 1 tot en met 7 juni 2020!

Joyce Schotsmans