Dieren en hitte? Zo hou je je huisdier koel

Net zoals mensen hebben dieren ook last van het warme weer. Vaak zelfs veel meer last dan we als mens ooit ervaren. Maar hoe bescherm je je liefste huisdier nu tegen de zon? Wij geven alvast enkele tips om je huisdieren af te koelen en ze te beschermen tegen de hitte. 

Hoe weet ik of mijn huisdier last heeft van de hitte?

Dieren met weinig eetlust die snel ademen en er lusteloos uitzien, hebben veel last van de warmte. Bij honden is het extra herkenbaar: omdat ze enkel zweetklieren in de zolen van hun pootjes hebben, laten ze zichtbare natte pootafdrukken achter. 

De voor de hand liggende oplossing: water… 

Water drinken is gezond voor mens en dier, dat is algemeen geweten. Bij warm weer let je hier dus best extra op. Ververs regelmatig het water in drinkbakken, want door warm weer wordt het water snel onaangenaam om te drinken. Ook is het aan te raden om meerdere drinkbakken verspreid in het huis te zetten, vooral bij katten. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een van onze waterfonteinen voor katten en honden.

… en nog meer water

Naast drinkwater is het voor veel dieren ook aan te raden een badplaats te voorzien. Voorzie een klein zwembad(je) op maat van je huisdier zodat het dier zelf kan beslissen wanneer het een verfrissende duik neemt. Wij bieden speciale zwembaden aan voor dieren. Voor honden hebben we ook speciale speeltjes, die je kan vullen met drinkwater. 

Verbranding tegengaan

Net als mensen kunnen ook dieren verbranden, vooral die met een witte of lichte vacht. De rug, oren en neus zijn gevoelige plekken. Let er ook op dat je naakthonden en naaktkatten te allen tijde uit de zon houdt. Voor honden en katten bestaat er speciale zonnecrème die niet giftig is! Let ook zeker op dat je je hond of kat niet over heet asfalt laat lopen, hun poten kunnen heel snel verbranden. 

Dieren last van hitte? Voorzie koelte

Zorg er zeker voor dat dieren een frisse plek hebben om te zitten. Voldoende schaduw buiten en binnen is zeker aan te raden. Is de hitte echt ondoenbaar voor je dieren, kan je altijd kiezen voor een van onze koelmatten, waar je huisdier naar hartenlust op kan afkoelen. Voor honden voorzien wij eveneens speciale koelhalsbanden.