Duurzame activiteiten op vakantie? Dit kan je doen!

Ga je op vakantie? Wat een geluk. Een vakantie in het vooruitzicht is toch wel het fijnste wat er is om naar uit te kijken. Een weekje in de bergen, aan het strand of juist afgezonderd middenin het bos, het kan allemaal! Via Natuurhuisje is het mogelijk om een heerlijke vakantie te boeken op de meest bijzondere plekken. Eén ding hebben alle huisjes gemeen: ze staan midden in, of dichtbij de natuur. Op die manier kun jij helemaal tot rust komen en genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. 

Om het nu helemaal groen aan te pakken, zochten we een paar geweldige duurzame activiteiten die je kunt doen tijdens jouw welverdiende vakantie. Om wel een beetje in het thema te blijven, hebben we gekozen voor activiteiten waarbij je het milieu zo min mogelijk schaadt. 

Hiken in de natuur

Omdat je waarschijnlijk in een prachtig gebied vakantie gaat vieren, is het een perfect idee om eens wat meer van de omgeving te ontdekken. En hoe kun je dat beter doen dan met de benenwagen? Op deze manier zul je prachtige stukken natuur tegenkomen, die je vanuit de auto waarschijnlijk niet gezien had. En zo ben je ook nog eens hartstikke actief bezig. Kun je daarna lekker bijkomen voor de open haard in jouw natuurhuisje. 

Zwemmen

In open water of in zee zwemmen heeft nauwelijks negatieve gevolgen voor het milieu, doe dat dan ook vooral! Maar laat de jetski’s en andere voertuigen met motoren liever staan, zodat de natuur de natuur kan blijven zijn. 

Kajakken of raften

Ben je iemand die van flink wat actie houdt? Dan past deze activiteit helemaal bij jou. Ga het water op in een kajak of ga raften door een kolkende rivier. Je moet kunnen tegen een beetje spanning en niet bang zijn voor wat water. Zeker weten dat je hier een onvergetelijke dag aan zult beleven. 

Mountainbiken

Als je je in de buurt van een bos bevindt, is de kans groot dat je hier ook mountainbikes kunt huren. Ga op onderzoek uit in het bos op de mountainbike of stippel van te voren een mooie route uit. Gegarandeerd genieten in de natuur! 

Yoga

Liever wat meer rust? Dan past een yogales middenin de natuur waarschijnlijk beter bij jou. Yoga is tegenwoordig hartstikke populair en wordt op ontzettend veel plekken gegeven. Ga op zoek naar een yogaschool in de buurt, of wie weet is er iemand die jou een les middenin de natuur wil geven. Zo kun je ultiem ontspannen tijdens jouw vakantie. 

Natuurlijk hóef je er niet per se op uit tijdens je vakantie. Je kunt ook heerlijk genieten in je vakantiehuis. Misschien heb je de hond mee en was je sowieso al van plan om lekker te wandelen. Of je komt om helemaal tot rust te komen en je zit het liefst met een goed boek. Ook heel erg fijn, en nog duurzaam ook! 

Bron: Natuurhuisje

Lees ook: