Duurzame webshops in België en Nederland

Duurzame webshops bieden je de kans om ook online bewust te winkelen. Duurzaam shoppen lukt, vooral in de steden, in real life ook al veel beter dan pakweg tien jaar geleden. Ga je voor online, dan loop je vaak al snel verloren in de verschillende webshops en aanbieders. Daarom zetten wij voor jou een overzicht duurzame webshops uit België en Nederland op poten.

Wanneer is een webshop duurzaam?

“Duurzaam” is zo’n breed begrip en betekent voor iedereen wel iets anders. Van Fair Trade over vegan en veganistische eten tot minder uitstoot produceren. Een andere definitie is dan weer dat een duurzaam product er eentje is dat lang meegaat (en niet per se rekening houdt met uitstoot of schadelijke stoffen). En je hebt zeker ook al wel gemerkt dat bedrijven graag overal het label duurzaamheid op plakken, gewoon omdat het goed staat. Dit soort verkooptruukjes noemt men greenwashing.

Anyway, we dwalen af. Dit allemaal maar even om te zeggen dat een duurzame webshop niet zo eenduidig te definiëren is. In ons overzicht duurzame webshops zal je dus ongetwijfeld shops vinden die niet helemaal aansluiten bij jouw visie van duurzaamheid.

Wat vind je in de webshops?

De webshops in ons overzicht zijn opgesplitst in enkele ruwe categorieën:

  • Wonen
  • Food
  • Verzorging
  • Kleding en accessoires
  • Kids
  • Ondernemen
  • Vakantie
  • Mobiliteit

Duurzame kleding, bamboe sokken en ge-upcyclede handtassen vind je bijvoorbeeld in de categorie kleding.

Een categorie als “kids” kan gaan van plasticvrij speelgoed tot wasbare luiers. Maar evengoed parabenenvrije babyshampoo.

In “wonen” kan het gaan van duurzaam beddengoed tot zonnepanelen.

Kortom, je zal even moeten rondsnuisteren. Zie ons overzicht duurzame webshops als een soort online shopping center voor bewust winkelen.

Heb jij een duurzame webshop?

Heb jij zelf een duurzame online winkel die volgens jou in ons overzicht thuishoort?

Jouw webshop in het overzicht? Stuur ons een mailtje!

Wil je overigens jouw webshop ondersteunen met wervende copywriting, bijvoorbeeld in de vorm van een toffe blog? Neem dan zeker contact op met Woordbrigade.