Een muffe geur verwijderen uit je (kleer)kast

De beste manier om een kast te ontgeuren is natuurlijk de muffe geur verwijderen – in plaats van deze te maskeren. Het zuiveren van de lucht in uw kast is immers veel beter dan het toevoegen van nog meer chemische stoffen.

In je kast blijven soms ongewenste geurtjes achter: vuile was, stinkende schoenen, stinkende sokken, oude kleding. Misschien hou je wel van tweedehands kledingwinkels, maar geraak je de geuren van de tweedehandskleding niet kwijt.

Stop met (frisse) geurtjes toe te voegen

Het antwoord is dus niet om een sterk parfum in je kast te spuiten om de geuren te maskeren. Ze halen de oorzaak niet weg en je moet ze dus blijven kopen om een blijvend resultaat te hebben. Geldverspilling dus! Je kan beter de muffe geur verwijderen uit je kast.

Maar hoe moet het dan wel? Een geniale hack is om je kast fris te laten ruiken met bamboe!

Vieze geur in kledingkast? Bamboe slorpt stank op

Wanneer bamboe wordt verbrand, wordt er actieve kool van gemaakt. Die houtskool wordt vervolgens bewaard en gebruikt in natuurlijke luchtreinigers.

Tijdens de normale luchtcirculatie gaat er lucht door de houtskoolzuiveraar (de houtskool wordt ingesloten in een zak of doos). Wanneer de lucht door de bamboe actieve kool gaat, wordt deze gezuiverd, wat betekent dat de geuren worden verwijderd.

Na dit natuurlijke proces heb je geen kunstmatig geparfumeerd dennenbos, maar gewoon schone lucht (die overigens GEEN geur heeft!).

Bamboe verwijdert vocht, meeldauw en schimmels

Bamboe is ongetwijfeld ook dé manier om schimmel en meeldauw in auto’s te verwijderen. Het is ook een uitstekende manier om geuren in de koelkast te verwijderen. Actieve kool doodt zelfs schimmel.

Bamboe wordt dan ook vaak gebruikt in bijvoorbeeld natuurlijke tandenborstels.

Ontgeurders met actieve kool van bamboe vind je HIER.