Fietsen in de stad: fietsenrekken zijn sleutel tot vlotte stadsmobiliteit

Steeds meer mensen laten de auto in de garage voor verplaatsingen binnen de stad. En terecht! De straten slibben dicht, auto’s staan meer stil dan dat ze rijden en een parkeerplaats vinden is in de meeste Vlaamse en Nederlandse steden een heuse beproeving voor je zenuwen. De oplossing? Fietsen in de stad! Maar, dat werkt natuurlijk alleen maar als er op de juiste plekken voldoende plaats is om je fiets te stallen. Een fietsenrek kopen kan dus een eerste stap zijn naar een betere mobiliteit in jouw stad.

Fietsen in de stad: niets dan voordelen

De meeste voor de hand liggende alternatief voor de auto in de stad is natuurlijk de fiets of het openbaar vervoer. Hoewel milieuvriendelijker dan de auto, sta je in een bus of tram toch nog altijd gewoon aan te schuiven in de file… Fietsen dan maar! Het heeft niet alleen heel wat voordelen voor het milieu en je eigen gezondheid, je wint er ook heel wat tijd mee én het zorgt dat je helemaal relaxed op je bestemming aankomt. En da’s in deze tijden vol stress op zich toch al reden genoeg, niet?

Veiligheid primeert

Over stress gesproken, veel mensen zien fietsen in de stad nog altijd als iets dat veel weg heeft van een zelfmoordpoging. Is het dan niet gevaarlijk om met de fiets te rijden in een stad? Dat is in veel buurten inderdaad nog steeds een probleem. Gelukkig zien we de steden meer en meer inspelen op de trend van meer fietsverkeer. Er worden autovrije of autoluwe zones voorzien, de maximum toegelaten snelheid zakt op veel plaatsen tot 30 kilometer per uur, fietspaden worden breder, …

Achtergelaten tweewielers

Meer fietsers in de stad betekent echter ook meer fietsen. En net zoals auto’s moeten die op een gestald kunnen worden. Het laatste waar we naartoe willen is een situatie zoals bij de Antwerpse deelsteps die overal in de stad willekeurig worden achtergelaten, soms midden op het voetpad. Dat moet beter kunnen!

Fietsenrekken voor beter fietsen in de stad

De oplossing is een een voldoende aanwezigheid van strategisch geplaatste fietsenrekken in de stad. Op die manier kunnen al die tweewielers in de stad op een nette manier op hun baasjes wachten.