Gageleer: een uniek Kempisch bier

Gageleer is ontstaan uit een passie voor bier die samenviel met een passie voor de natuur. Het bedrijf wil bier brouwen met een historisch ingrediënt. Dit doen ze met de meest vooruitstrevende brouwtechnieken die daarom beantwoorden aan de eisen van de hedendaagse consument. Gageleer is een bier met de smaak van het land waar het is geboren. Gagel uit de natuur en gerst van volledig natuurlijke akkerbouw.

Omdat het bier een uniek ingrediënt gebruikt, smaakt het ook niet alledaags. Het bier is sterk uitgegist en smaakt volmondig maar zonder plakkerig te worden. De aanzet is lichtjes zoet en wordt gevolgd door een kruidige, soms ietwat peperige toets. Ook zoethout kan je er in herkennen. Het geeft een intens mondgevoel, gevolgd door een vrij speciale bitterheid. Ondanks zijn bitterheid en atypische smaakt, proeft het biet toch heel verfrissend.

Waarom biologisch?

Het bier wordt gebrouwen met uitsluitend natuurlijke producten. Het is hiervoor ook erkend en gecertificeerd door de Europese Unie. In het bier wordt ook het Kempische gagel gebruikt. Een kleine struik die daar veel groeit. De opbrengst van dit smakelijk biertje gaat dan ook deels naar Kempische natuurreservaten. Schol!

error

Interessant? Delen mag! :-)