Ginette bier: een geslaagde uit de hand gelopen hobby

Ginette is een geslaagde uit de hand gelopen hobby. Wat begon als een leuke bezigheid van vier vrienden, leidde tot een regelrecht succes. Ginette bestaat uit vier variëteiten die elk op en top biologisch zijn. De Ginette Natural Triple Blonde is met haar 9% grote zus van de drie andere bieren en met haar rijke smaak het paradepaardje van de vier bieren. Ze trachten zich zo milieubewust mogelijk te gedragen en hopen de mentaliteiten inzake verbruik te doen veranderen. Ze hebben daarom bewust gekozen voor een biologisch product (Certisys certificaat). Een keuze die de ontwikkeling van de traditionele landbouw ondersteunt alsook bijdraagt tot een nabijheidseconomie.

De smaak

Het lekkere Tripel bier kan het best vergeleken worden met een dominante vrouw met een sterk eigenwijs karakter. Het heeft een zeer sterk karakter met voldoende bitterheid. Toch vinden we op de achtergrond een lekkere toets van vlierbloesem. Het bier wordt door fijn proevers hoog aangeschreven door zijn hoge kwaliteit en fijne fruitige toets, die niet overdreven is. Een mooi harmonieus bier dus.

Waarom biologisch?

Het bier wordt volledig gemaakt met biologisch geteelde hop. De vier vrienden achter Ginette staan ook gekend voor hun duurzame idealen wat dit bier extra bijzonder maakt.