Greenworks grasmaaier, ervaringen uit de praktijk

Een grasmaaier op elektriciteit, maar zonder snoer! Dat was wat wij zochten. Na wat rondkijken viel onze keuze op Greenworks. Benieuwd naar onze greenworks grasmaaier ervaringen? Lees dan verder en ontdek waarop je moet letten. Wij zijn alvast fan!

Even in het kort waarom wij voor een elektrische grasmaaier zonder snoer kozen. Jarenlang maaide ik het gras met een grasmaaier op benzine. Ik begon me echter steeds meer te ergeren aan het lawaai en de stank. Ik luister graag een muziekje tijdens het maaien, maar ik moest mijn koptelefoon zo hard zetten dat het niet meer leuk was. En toen ik erbij stilstond hoe hard mijn kleren naar uitlaatgassen stonken, besefte ik dat gras maaien geen gezond klusje was. OK, elektrisch dan maar! Ik zag echter ook op tegen het gedoe met verlengsnoeren. Gelukkig zijn er maaiers met een accu! We kozen de Greenworks GD60LM51SPK2X, een pakket waarin twee accu’s en een acculader extra inbegrepen zijn.

Gebruiksgemak

De machine is licht en makkelijk hanteerbaar. De snelheid is eenvoudig in te stellen en ook de maaihoogte regel je probleemloos af, zonder zware hendels. In de zak die tot 55 liter inhoud heeft wordt het gras ver genoeg in geworpen, zodat de volledige inhoud van de zak benut wordt. De zak ledigen is een makkie, probleemloos klik je hem los en weer vast.

Kwaliteit van het maaien

Aangezien wij een redelijk grote tuin hebben, kozen we voor een grasmaaier met een ruime maaibreedte: 51 centimeter. Over de kwaliteit van het maaien kunnen we kort zijn. Het mes is van goede kwaliteit en de motor levert voldoende power om een mooi maairesultaat te bekomen. Ik moet eerlijk bekennen dat dit laatste iets was waar ik me oorspronkelijk zorgen over maakte. “Een toestel met een accu kan toch nooit sterk genoeg zijn”, dacht ik. Wel dus! Deze Greenworks moet op het vlak van maaikwaliteit niet onderdoen voor mijn oude stinkende benzinemaaier. Integendeel!

Batterijduur

Een ander punt waar ik ook zorgen over maakte was hoelang de batterij zou meegaan. En die zorg was iets meer terecht. Onze Greenworks werd geleverd met twee batterijen van 60 V 2 Ah en dat is nét te weinig. Als het gras niet te hoog staat en ik ga niet te nauwkeurig te werk dan kom ik er net mee toe voor onze tuin (waarin in totaal een 700 vierkante meter gras staat). Van zodra het gras iets langer staat of ik ga heel rustig alle kantjes netjes afwerken, dan kom ik er helemaal niet. Nu ben ik niet het type persoon dat daar een groot probleem van maakt. De batterijen laden gelukkig snel op en zo maai ik nu voor het avondeten de achtertuin en na het eten met de intussen opnieuw opgeladen batterij de voortuin. Maar, achteraf bekeken had ik beter een zwaardere batterij gekocht.

Andere toestellen, dezelfde accu

Het leuke van Greenworks is dat je de accu’s ook kan gebruiken in hun andere toestellen. Zo hebben wij meteen de GD60HT heggenschaar aangekocht. Die gebruiken wij dus nu met dezelfde accu’s. Waar ik daarnet nog zei dat de accu’s in de grasmaaier wat krachtiger hadden mogen zijn, is dat in het geval van de heggenschaar helemaal niet het geval. En wij hebben nochtans heel wat meters haag te scheren.

Greenworks grasmaaier ervaringen: de conclusie

Onze ervaringen met de Greenworks grasmaaier zijn tot op heden erg positief. De accu is redelijk snel leeg, maar dat is op te lossen door een zwaardere accu te kopen. Dat overweeg ik op termijn misschien wel. Voorlopig los ik het nog op door de maaibeurt op te splitsen.

Greenworks grasmaaier kopen

Grasmaaiers van Greenworks zijn onder andere te koop bij (klik op de links om de prijzen en het aanbod te checken):

error

Interessant? Delen mag! :-)