Hoe vochtige muur schilderen?

hoe vochtige muur schilderen

Je muren zijn toe aan een nieuw laagje verf, een fris kleurtje. En dan heb je nog die lelijke vochtplekken waar je vanaf wil. Hoe een vochtige muur schilderen, daar willen we het over hebben. En ook over of dat eigenlijk wel goed is.

Het vochtprobleem aanpakken

Een vochtige muur schilderen kan in principe alleen maar als het vochtprobleem is opgelost. Je kan wel over de vochtvlekken schilderen, maar de verf zal al snel opnieuw afbladderen zolang je de oorzaak van het vocht in de muren niet hebt weggenomen.

Je kan dat zelf doen of je kan daar een professional voor inschakelen. Woon je in België dan kan je via deze link meerdere bedrijven in jouw regio vrijblijvend en gratis contacteren om jouw vochtprobleem aan te pakken. Als je in Nederland woont, klik dan hier om info op te vragen.

Vochtkringen verwijderen

Weg met vlekken

Als de oorzaak van het vochtprobleem is aangepakt kan je de muur gaan voorbewerken om te schilderen. De vlekken verwijder je best zo veel mogelijk, anders zullen ze na het drogen van de verf opnieuw zichtbaar worden.

Deze vochtvlekken kan je bijvoorbeeld verwijderen met ammoniak

Schimmel afwassen

Vocht kan ook schimmels in huis veroorzaken. Deze hardnekkige vlekken en spikkels verwijder je best met een sopje met bleekwater. Even laten trekken en dan zachtjes afschuren. Nadien goed laten drogen.

Achtergebleven vocht isoleren

Voor je gaat schilderen moet je eventueel in de muur achtergebleven vocht isoleren. Zo ben je er zeker van de je verf goed op de muur blijft zitten en dat er achteraf niet opnieuw problemen ontstaan.

Dat doe je door het aanbrengen van een primer.

Schilderen maar!

Nadat de primer droog is, kan je starten met het eigenlijke schilderwerk.

Conclusie: als je een vochtige muur wil schilderen, los dan eerst het onderliggende probleem op.