Isoleren met kurk om wooncomfort te vergroten

Isoleren is belangrijker dan ooit. Een goede isolatie bespaart op lange termijn ongelooflijk veel geld en verhoogt het wooncomfort. Isoleren is op zichzelf al heel duurzaam, maar het gebruik van ecologisch isolatiemateriaal is natuurlijk extra goed. In eerdere artikels werd het gebruik van schapenwol, hennep en vlaswol als isolatie materiaal al aangeraden. Hier bespreken we kurk als ideale isolator.

Vraag vrijblijvend offertes op voor isolatiewerken.

Een berg voordelen

Kurk is een multifunctionele isolator. Je kan ze gebruiken voor vloer-, spouw- en dakisolatie. Dit is zo omdat je ze zowel als korrel of platen beschikbaar zijn. Kurk is ook betrouwbaar tegen vocht en rottingsverschijnselen. Het is dus uitermate geschikt voor de isolatie van je badkamer of keuken. Een vaak onderschat voordeel is de weerbaarheid tegen termieten en muizen. Omdat kurk niet aantrekkelijk is, zal je ook gespaard blijven van dit nadeel. Daarnaast is kurk ongelooflijk brandwerend en uitzonderlijk geluidswerend. Het is niet zomaar dat kurk vaak gebruikt wordt in opnamestudio’s. Kurk moet zelden vervangen worden omdat er nauwelijks kwaliteitsverval is.

Hoe zit het met de prijs?

Het enige nadeel aan kurk is de prijs. Duurzame isolatiematerialen zijn in het algemeen duurder dan minder duurzame isolatiematerialen. Kurk is zelfs nog een beetje duurder dan de gemiddelde duurzame isolator. Kurk is echter zeker zijn geld waard en heeft vele goede toepassingen. Het kan ook in combinatie gebruik worden met andere isolatiematerialen om bijvoorbeeld enkel voor de meeste vochtige ruimtes het iets duurdere kurk te gebruiken.

Meer info over natuurlijk isoleren ontdek je in het boek “Natuurlijk Isoleren” van Sigrid Van Leemput!

Vraag vrijblijvend offertes op voor isolatiewerken.

error

Interessant? Delen mag! :-)