gevel kaleien
| |

Hoe woning kaleien landelijk tintje en bescherming combineert

Wil je je woning (of een deel ervan) een typisch landelijke touch geven? Dan is kaleien dé weg om te volgen. Ontdek waarom kaleien landelijk is én tegelijk modern kan zijn, leer meer over wat het precies is en wat de voordelen zijn.

Wat is kaleien?

Kaleien is het behandelen van je gevels met een een zeer dun laagje kalkpleister. Dit wordt aangebracht met een blokborstel en dat zorgt voor een zeer unieke en authentieke uitstraling.

Kaleien landelijk huis

Landelijke stijl afkomstig van boeren

We associëren kalei in de eerste plaats nog altijd met een landelijke stijl. Dat komt uiteraard doordat de techniek afkomstig is van de boerenbuiten. Vroeger behandelden boeren elk jaar de gevel van hun boerderij, vooral van de stallen, met een laagje kalk. Dat zorgde ervoor dat de gevel beschermd wat tegen weer en wind. De laag werd dus elk jaar dikker en dikker. Het is dat uitzicht dat nu enorm in de smaak valt.

Authentieke uitstraling

Je kan er niet omheen: je huis kaleien zorgt meteen voor extra karakter, voor een authentieke uitstraling. Je geeft je woning een make-over van formaat.

Gevels beschermen tegen weer en wind

Maar je woning wordt er niet alleen meer mooier op, ze zal ook beter beschermd zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Da’s immers dé redenen waarom de boeren destijds de gevels hun stallen behandelden met kalei. Wellicht waren ze niet zozeer met het esthetische karakter ervan bezig.

Hoewel kalei een beschermingslaagje over de gevel legt, blijft de gevel volledig dampopen en ademend.

Camoufleren met kalei

Een leuke ‘bijwerking’ van kalei is dat het een prima camouflagemateriaal is. De kalei die met een blokborstel wordt aangebracht, zorgt ervoor dat je oneffenheden en verkleuringen niet meer, of minder, ziet. De onderliggende bakstenen blijven echter zichtbaar.

Zowel binnen als buiten

Hoewel kalei oorspronkelijk vooral een beschermingsmiddel tegen weer en wind was, kan kalei ook perfect binnen worden toegepast. Het geeft cachet en warmte aan je interieur.

Kaleien moderne woning

Een gekaleide gevel bij een landelijke woning kennen we allemaal wel. Deze natuurlijke afwerkingtechniek is dan ook immens populair. Maar, als je een moderne woning hebt zal kaleien misschien niet meteen het eerste zijn waar je aan denkt. En toch zien we deze geveltechniek de laatste tijd ook meer en meer opduiken bij strakkere woningen. Kalei op een moderne woning heeft ook tal van voordelen.

Hoeveel kost kaleien?

We raden je aan om het kaleien van je gevel aan een professional over te laten. Het is namelijk niet zo eenvoudig als op het eerste zicht lijkt. Er kan vanalles mislopen en je moet al redelijk wat knowhow en ervaring in huis hebben voor een geslaagd resultaat.

Ruw geschat zit de prijs om een gevel te laten kaleien rond de 25 à 35 euro per vierkante meter. Vraag best bij diverse kaleischilders de nodige info en offertes op en ga niet met de eerste de beste aannemer in zee. Dat kan via onderstaand formulier, helemaal GRATIS en VRIJBLIJVEND.

Ben je zelf een kaleischilder?

Ben jij zelf een aanbieder en wil je graag meer en betere klanten binnenhalen? Laat dan vrijblijvend hier je gegevens achter.

Vergelijkbare berichten