Kaleien moderne woning wint aan populariteit

Kaleien is een populaire techniek om gevels mee af te werken en te beschermen tegen weersomstandigheden. Hoewel deze eeuwenoude techniek vooral met klassieke en landelijke woningen wordt geassocieerd zien we steeds vaker dat eigenaars van een moderne woning kaleien zien als een belangrijke meerwaarde.

Een gekaleide gevel bij een landelijke woning kennen we allemaal wel. Deze natuurlijke afwerkingtechniek is dan ook immens populair. Maar, als je een moderne woning hebt zal kaleien misschien niet meteen het eerste zijn waar je aan denkt. En toch zien we deze geveltechniek de laatste tijd ook meer en meer opduiken bij strakkere woningen.

Evenwicht tussen strak en zacht

Het kaleien van een moderne woning zorgt voor een warmere uitstraling. Met de keuze van de kalei-kleuren kan je bepalen welke richting je uitgaat. Hyperstrak lijkt wat afgedaan te hebben. Liefhebbers van moderne strakke woningen willen door het toevoegen van bepaalde elementen evenwicht brengen in hun woning. Er wordt veel gecombineerd met hout en met planten. Kalei op de gevel van een strakke woning draagt bij tot een warmere touch.

Kaleien moderne woning is goed voor de gevels

Moderne woningen zien er dan wel strak uit door hun vormgeving, de gebruikte bouwmaterialen zijn vaak hetzelfde als bij klassieke woningen. De baksteen is alomtegenwoordig. Moderne woningen zijn dus evengoed gebaat bij de beschermde eigenschappen van kalei om de levensduur te verhogen.

Tegelijk blijft je gevel dampopen en blijft hij ademen. Dat houdt concreet in dat eventueel vocht dat in de gevel terechtkomt er ook gewoon weer uit kan.

Zelf doen of laten doen?

Het enige grote nadeel van kaleien is eigenlijk dat het bijna niet zelf te doen is. De technieken vergen zo’n vakkennis en ervaring dat het onbegonnen werk is om daar zelf mee aan de slag te gaan.

Prijs kaleiwerken

Om een idee te krijgen van de prijs om je woning te laten kaleien, vraag je best offertes om bij diverse kaleischilders. Dat kan gelukkig makkelijk met een druk op de knop.

Vraag via onderstaande knop in één keer meerdere offertes op. Volledig gratis en vrijblijvend!

Hier ontdek je welke factoren de prijs van kaleien bepalen.