kaleien prijs

Hoeveel kost kaleien? Prijs en bepalende factoren

Je overweegt om je woning een nieuw cachet te geven door een of meerdere gevels te kaleien? Dat is inderdaad een zeer goed idee, want je zorgt niet alleen voor een mooie uitstraling, je gevel krijgt ook een extra bescherming? Maar wat kost kaleien nu precies? En wat bepaalt de prijs van kaleien?

We zullen meteen met de deur in huis vallen. De prijs van kaleien draait rond de 25 tot 35 euro per vierkante meter. Er zijn meerdere factoren die de hoogte van de prijs van kaleien bepalen. We zetten ze hier voor u op een rijtje.

De oppervlakte van je gevel

Hoe groot je gevel is bepaalt natuurlijk in de eerste plaats hoe duur de totale werkzaamheden zullen uitvallen. Heb je een grote gevel, dan betaal je uiteindelijk meer, maar de prijs per vierkante meter zal wel dalen. Je vraagt daarom best meerdere offertes om te kijken welke kaleischilder de beste voorwaarden biedt voor jouw project. Dat kan door het invullen van onderstaand formulier.

Is je gevel schoon?

Als je gevel schoon is kan de schilder meteen aan de slag en zal de prijs lager zijn dan wanneer hij de gevel nog moet reinigen en ontbossen. Het is daarom aan te raden dat je voor je je gevel laat kaleien zelf al de nodige schoonmaakwerken doet. Want, in tegenstelling tot het kaleien zelf, is dat iets dat je wel perfect zelf kan doen.

Zijn er reparaties nodig?

Waar kleine scheurtjes bijdragen aan het authentieke karakter van een woning, kunnen grotere scheuren of verzakkingen op termijn problemen opleveren. Wanneer er dus nog reparaties dienen uitgevoerd te worden voor het kaleien, zal de prijs de hoogte in gaan.

Welke vakman schakel je in?

Niet alle schilders zijn hetzelfde. En gelukkig maar. Elke vakman heeft zijn specialiteit en ervaring. Maar ook de prijzen durven weleens verschillen. Vraag daarom info, offertes en referenties op bij meerdere schilders en ga niet met de eerste de beste in zee.

Via onderstaand formulier kan je in één keer info opvragen bij meerdere kaleischilders tegelijk. Volledig gratis en vrijblijvend. Succes!

Vergelijkbare berichten