Wat je moet weten over kelderdichting, prijs en aanpak

Kelderdichting prijs

Een vochtige kelder zorgt voor heel wat problemen in je woning. Los van de “kleinere” nadelen zoals bijvoorbeeld een muffe geur in de kelder, kan je al snel voor grotere problemen komen te staan. Het is daarom van het grootste belang om een vochtige kelder zo snel mogelijk aan te pakken. In ontdek je meer over oorzaken, kelderdichting, prijs en aanpak.

Kelderdichting prijs

Hoeveel het waterdicht maken van jouw kelder precies kost, hangt van verschillende factoren af.

  • de gebruikte methode
  • de omvang van jouw kelder
  • type kelder
  • de aard van het probleem

De prijzen kunnen dan ook uiteenlopen van 2.000 euro tot makkelijk 10.000 euro.

Voor een concreet idee van de prijs van jouw kelderdichting, kan je best je licht opsteken bij meerdere aannemers in jouw regio.

Kelderdichting aannemers

Aannemers in België

Wil je informatie opvragen bij meerdere aannemers in België? Dat kan in één klik, volledig gratis en vrijblijvend. Vul daarvoor onderstaand formulier in.

Aannemers in Nederland

Wil je informatie opvragen bij meerdere aannemers in België? Dat kan in één klik, volledig gratis en vrijblijvend. Vul daarvoor onderstaand formulier in.

Vochtige kelder nadelen

Problemen breiden zich uit naar rest woning

Vocht in een woning is nooit goed. Ook niet in een kelder. Eigenlijk, zeker niet in een kelder. Want het probleem dat zich oorspronkelijk in de kelder stelt kan en zal zich op termijn voortzetten in de rest van de woning.

Denk daarbij aan:

Redenen genoeg om het vocht in je kelder aan te pakken. Daarenboven zorg je er ook voor dat je kelder plots een bruikbare extra leefruimte wordt.

Waardevermindering woning door natte kelder

Een woning met een vochtprobleem, ook als dat probleem zich (voorlopig) enkel nog in de kelder bevindt, wordt minder waard. De mogelijke toekomstige schade en de daardoor steeds oplopende kosten en de hogere energiekosten zorgen ervoor dat de woning minder aantrekkelijk wordt voor potentiële kopers. De waarde zal dus snel dalen.

Het is daarom ook van zeer groot belang om tijdig te investeren in een goede kelderdichting, zodat problemen uitblijven en de woning haar waarde blijft behouden.

Er zijn tal van oorzaken die voor een natte of vochtige kelder kunnen zorgen.

Natte kelder oorzaken

  • vochtinsijpeling bij hoge grondwaterstand
  • slechte ventilatie
  • slecht verbinding tussen grond en muur zorgt voor “kimlekkage”

Besluit

De prijzen van kelderdichting zijn afhankelijk van verschillende factoren en lopen bijgevolg zeer sterk uiteen. De enige raad die we kunnen geven is: vraag informatie op jouw maat bij enkele aannemers in jouw buurt. Dat kan, makkelijk en vrijblijvend, via onderstaande knop.