Koemelk als basis voor vleesvervangers: Valess

Op zoek naar inspiratie om vanavond te eten? Of gewoon nieuwsgierig naar welke vleesvervangers er allemaal zijn? Dan ben je naar de juiste plek gekomen! Vanavond op ons bord: Valess.

Melk en algen in vleesvervangers

Net zoals Quorn is ook Valess eigenlijk een merknaam. Het omvat verschillende producten die worden gemaakt op basis van koemelk, wat het een goede vleesvervanger maakt voor vegetariërs maar helaas niet voor veganisten. Om de producten te maken, worden eerst de eiwitten gescheiden van de melk. Daarna worden er voedingsvezels van algen aan toegevoegd om een vleesstructuur na te bootsen.

In Valess zit weinig cholesterol en ook weinig verzadigde vetten wat positief is voor je hart en je lijn. Omdat het van koemelk gemaakt wordt, zit er ook veel natuurlijk calcium in, wat dan weer heel goed is voor je botten. Ook wordt Valess verrijkt met ijzer, niet onbelangrijk in een vegetarisch dieet!

Variatie

Binnen het gamma van Valess kan je verschillende producten terugvinden waaronder schnitzels, kaasfilets en roerbakblokjes. Daarom zijn er dus ook oneindig veel manieren om te kunnen variëren met recepten. Wat alle producten gemeenschappelijk hebben, is dat ze een stevige bite hebben, waardoor de textuur heel gelijkaardig is met die van vlees.

De producten van Valess hebben een iets hoger caloriegehalte, maar zorgen ook lang voor een voldaan gevoel waardoor je minder snel naar snacks zal grijpen.

Maak jij vanavond een gerecht met Valess? Of ken je nog leuke recepten, laat het ons zeker even weten!

Spread the word, please. Thank you!

Interessant? Delen mag! :-)