Komrads komt met sneaker in ‘appelleer’

Sinds 2015 maken ze bij Komrads duurzame sneakers. Hoe meer ze te weten kwamen over over productieprocessen in de fashionindustrie, hoe meer het begon te knagen. “Hoe vervuilend is de sector waarin we werken eigenlijk? Hoe plaatsten we de Raina Plaza-ramp en de nog steeds ontelbare sweatshops? En wat met alle jongeren die vandaag zo moedig op straat komen om ons wakker te schudden?”

De droom

En zo ontstond de grote droom!  De droom om een hippe, fashionable sneaker te ontwikkelen die geen enkele schade toebrengt aan onze planeet, en waarbij geen grondstoffen ontgind moeten worden. Een sneaker die volledig gemaakt is uit gerecycleerd materiaal:  een droom om de meest duurzame en ecologische sneaker in de markt te maken!

Een sneaker die ECHT een deel van de oplossing is!

Na ongeveer een jaar van veel trials, errors, en bijsturing, zijn ze bij Komrads erg fier om de nieuwe sneakercollectie KOMRADS.APL  voor te stellen. Onze droom die nu werkelijkheid is geworden en waar we bij alle eisen een check kunnen zetten:

  • De zool is gemaakt van 100% gerecycleerd rubber uit autobanden, gekleurd met biologisch verf.
  • De upper is gemaakt van appel-leer. Dit is het resultaat  van een uiterst innovatief proces waarbij de pulp van appelschillen gefermenteerd wordt tot hoogstaand en kwalitatief leer. (VEGAN) 
  • De veters zijn gemaakt van gerecycleerde petflessen.
  • De inner-zool is ergonomisch, ademt en is eveneens gemaakt uit 100% gerecycleerde materialen.
  • Sociaal verantwoord geproduceerd in Europa (Portugal), dus eerlijke arbeidsomstandigheden.

Appelleer

Appelleer voelt aan als klassiek leer en is dus een uitstekend alternatief. Appelleer is het resultaat van gefermenteerde appelschillen. Verder is de buitenzool van de nieuwe sneaker gemaakt uit gerecycleerd rubber van oude autobanden en gekleurd met biologische verf. 

Via het platform Ulule.com is er een Early Bird actie waarbij de eerste 50 kopers een paar op de kop kunnen tikken voor €79. De uiteindelijk verkoopprijs bedraagt €119 wat zeker betaalbaar is. 

Hier vind je nog enkele duurzame schoenen op een rijtje.