Levensduur elektrische fiets verlengen door deze tips

Levensduur elektrische fiets

Ben je overtuigd om de stap te zetten en voortaan voor de e-bike te kiezen in plaats van de auto? Dan hebben we een paar tips voor je om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk kan genieten van je elektrische fiets.

Je kan uiteraard in de regen fietsen met je e-bike, maar we raden je toch af om je fiets steeds buiten te laten staan. Doe je dat toch, dan heb je de kans dat je garantie vervalt indien er toch problemen zouden opduiken met je accu.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je fiets regelmatig schoonmaakt. Als er modder, zand of andere vuiligheid aan je fiets blijft hangen, kan dat er voor zorgen dat de onderdelen sneller verslijten of dat je te maken krijgt met roestplekken. Zorg er na het schoonmaken voor dat je fiets niet kletsnat is, opnieuw om roestvlekken te voorkomen. Voor je ketting kan je ook gebruik maken van een speciaal roestwerend middel.

Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een goed onderhoud van je fiets.

Houd ook altijd de bandenspanning in de gaten. Wanneer je banden niet hard genoeg zijn opgepompt, loop je immers het risico dat ze veel sneller slijten. Gelukkig zit bij veel fietsen een luchtdrukmeter op het ventiel, zodat je gemakkelijk zelf kan controleren of de bandenspanning in orde is.

Levensduur elektrische fiets vergt het juiste onderhoud

Naast het kleine onderhoud dat we hierboven vermeldden is het ook belangrijk dat je je fiets af en toe laat onder handen nemen door een professionele fietsenmaker. Het eerste onderhoud plan je best drie maanden na aankoop, waarna een jaarlijks onderhoud aangeraden is. Dit alles is natuurlijk ook afhankelijk van hoe intensief je je fiets gebruikt.

Heb je nog geen elektrische fiets en je zou er graag eens eentje proberen? Je kan vrijblijvend en gratis elektrische fietsen testen.