Maya bier, het bewijs dat ook bier ecologisch en gezond kan zijn

Kuringen is een klein dorp nabij Hasselt, waar de lokale bewoner in het dorpscafé onder de kerktoren zijn pintje drinkt. In de Jessenhofstraat vloeit er al dertien jaar lang biobier uit de brouwketels. De naam van de locatie verklaart meteen waar brouwer Gert Jordens de naam van brouwerij Jessenhofke vandaan gehaald heeft. Het veelbesproken Maya bier is een goed voorbeeld van een op en top biologisch biertje.

De smaak van Maya bier

Het Maya bier is geen gewoon biertje. Het ecologisch gebrouwen feestbier heeft een lekkere bittere smaak met een eigenwijze zoetzurige toets. Het bier is een lekker samenwerkingsproduct van het Hasseltse Seitanbedrijf Maya en brouwerij Jessenhofke. De klassieke gerst wordt deels vervangen door het gezonde restproduct van de seitan. Het resultaat van deze samenwerking is een blond sprankelend kwaliteitsbier van 6% alcohol.

Waarom bio?

Het bedrijf is een van de allereerste die uitsluitend biobier produceert. Tot op de dag van vandaag zijn er slechts drie bedrijven die dit doen In Vlaanderen. In dit bier wordt zelfs seitan gebruikt als gerstvervanger, dat boordevol gezonde eiwitten zit. Ook gebruiken ze uitsluitend biologische hop uit Poperinge. Dorst gekregen na het lezen van dit artikel? Surf zeker eens naar hun site.