planten in de slaapkamer
| |

Planten in de slaapkamer ongezond? Integendeel!

Die ”urban jungle” interieurstijl is zo gek nog niet. Er zijn namelijk verschillende planten die je nachtrust bevorderen. Planten zijn dus niet gewoon enorm trendy, ze zijn hét slaapkameraccessoire. En laat het nou ook nog eens zo zijn dat groene planten fan-tas-tisch staan bij een houten bed! Waar wacht je nog op? Zet planten in de slaapkamer, creëer je eigen urban jungle en je slaapt voortaan als een roosje!

De juiste planten voor je nachtrust

Ben jij ook zo dol op planten? Kies dan in de slaapkamer een leuke plant die ook nog eens je nachtrust bevordert. Zo sla je twee vliegen in één klap! Wij hebben de beste slaapkamerplanten voor je op een rijtje gezet. Of het écht helpt? Absoluut! NASA rapporteerde dit feitje al in 1989.

Jasmijn

De eerste plant in het lijstje is jasmijn. Dit sierlijk struikje dat afkomstig is uit de Himalaya en de gematigde streken van China is dankzij haar heerlijk geurende witte bloemetjes mateloos populair. Jasmijn heeft een rustgevende en kalmerende werking. Sommige soorten bloeien vooral na zonsondergang en ’s nachts. Welke plek in huis is dan beter om deze plant te plaatsen dan de slaapkamer? De takjes met mooie, donkergroene bladeren slingeren zich soepel om van alles heen. Hierdoor staat het plantje erg leuk op een wandrek.

Aloë Vera

Een plantje dat ook zeker niet in deze lijst mag ontbreken is Aloë Vera. Deze plant wordt ook wel ‘’wonderplant’’ genoemd, vanwege de genezende werking van de sappen die zich bevinden in de dikke bladeren van de kamerplant. Naast de genezende werking van de sappen heeft het plantje een luchtzuiverende werking. Daarnaast -misschien nog wel het beste van alles- is deze plant gemakkelijk te verzorgen. Pas als de grond is uitgedroogd, moet je deze plant weer een beetje water geven. Ideaal dus wanneer je wel eens vergeet om de plantjes water te geven!

Sanseveria

Een plantje dat wel iets wegheeft van de Aloë Vera en ook de luchtkwaliteit verbetert is de Sanseveria. Deze plant maakt (vooral ’s nachts) veel zuurstof aan, waardoor je schonere lucht inademt en je ademhaling verbetert. Misschien leuk om te weten: in 2009 is de Sanseveria Kirkii uitgeroepen tot studentenplant van het jaar, omdat hij de ergste verwaarlozing doorstond. Letterlijk iedereen kan deze plant dus verzorgen!

Klimop

Veel mensen zien klimop als een echte buitenplant. Toch kun je klimop ook heel goed binnenshuis houden. Het heeft zelfs een aantal hele interessante eigenschappen! Klimop verbetert namelijk de kwaliteit van de lucht doordat het schadelijke stoffen absorbeert. Daarnaast maakt klimop zuurstof aan, waardoor je ’s nachts gemakkelijker kunt ademen. Last but not least vermindert klimop schimmel in de lucht met maar liefst 94%!

Lavendel

Een mooie blauwpaarse kleur en een heerlijke geur die iedereen herkent, dat kenmerkt lavendel. De geur is niet alleen lekker en ontspannend, het zorgt ook voor een verlaging van je bloeddruk. Hierdoor slaap je beter en dieper. Huilt je baby of peuter veel ’s nachts? Het blijkt dat baby’s beter slapen met een lavendelplantje of zakje lavendeltakjes naast hen in de wieg. Lavendel is een echte zonaanbidder, dus zorg er wel voor dat het plantje voldoende zonlicht krijgt.

[the_ad id=”6325″]

Lepelplant

Slaap je met een mes, lepel of vork? Met een lepel natuurlijk, namelijk met de lepelplant. De plant heeft een prachtig donkergroen blad met daarboven stralende witte schutbladeren. Weet je niet zo goed wanneer je een plant water moet geven? Dan is deze plant voor jou gemaakt! De lepelplant heeft de lichaamstaal namelijk helemaal onder de knie. Heeft hij water nodig, dan gaan de stengels hangen. Geef je hem vervolgens een scheutje water, staat hij er in een mum van tijd weer fris en fruitig bij. Zorg jij goed voor deze plant? Zorgt hij met zijn luchtzuiverende en vochtregulerende kwaliteiten ook goed voor jou!

Ananasplant

Tegenwoordig vindt je een ananas niet meer alleen in de schappen van de supermarkt. Ook in je interieur is een ananas hartstikke hip. Daarnaast is de plant perfect op slaapkamers van snurkende personen. De plant (Ananas Bromelia) staat namelijk bekend als de anti snurk plant! Volgens experts zouden de snurkklachten afnemen, wanneer je deze tropische plant in je slaapkamer zet. De reden hiervoor zou zijn dat de plant juist ’s nachts zuurstof afgeeft en een enzym verspreidt dat zorgt voor een diepere slaap. Oké, we kunnen niet beloven dit je partner écht nooit meer snurkt, maar het schijnt wel te helpen. Wel het proberen waard, toch?!

Groen in de slaapkamer

Planten in de kamer zijn dus goed voor je gezondheid én slaapritme. Nu moeten we iets opbiechten. Planten zijn natuurlijk super leuk in een interieur, maar verschillende studies hebben aangetoond dat de algemene affiniteit met het buitenleven onze gezondheid en ons humeur positief bevordert. Dit betekent dat slechts het zien van de kleur groen hier al voor zorgt.

Heb je dus liever geen planten in de slaapkamer? Een groen likje verf op de muur, een botanisch dekbedovertrek of natuurlijke materialen dragen ook bij. Maar zij zuiveren de lucht niet!

Vergelijkbare berichten