Problemen met waterontharder oplossen in een handomdraai

problemen met waterontharder

Heeft u een waterontharder aangeschaft om uw water zachter te maken door de kalk eruit te verwijderen? Dat is een op zich een goed idee, want het kan tal van voordelen hebben. Maar, misschien doet je waterontharder de laatste tijd niet meer helemaal wat je ervan verwacht? Problemen met waterontharder en hoe we die kunnen oplossen. Dat bekijken we van naderbij in dit artikel.

Als je ontdekt dat er gewoon hard water vol met kalk uit de kraan stroomt, kan dan tal van oorzaken hebben. We zetten de belangrijkste problemen die je met een waterontharder kan ondervinden even op een rijtje.

Belangrijkste problemen met waterontharder

Zit er voldoende zout in?

De eerste en wellicht makkelijkste stap die je kan nemen om je waterontharder weer aan de praat te krijgen, is te kijken of het zout op is. Zonder zout kan de waterontharder niet regenereren. En dat zorgt uiteraard voor problemen.

Zout plakt vast

Een andere mogelijkheid is dat er nog wel regeneratiezout in de waterontharder zit, maar dat het zit vastgekoekt aan de wand. Op die manier kan het zijn regenererende werk ook niet doen.

Is waterontharder goed aangesloten?

Als je al meteen problemen met je waterontharder hebt bij het eerste gebruikt, dan is de kans groot dat hij niet correct is aangesloten. Kijk goed of alle leiding juist zijn aangesloten. Als je de waterontharder hebt laten installeren door een vakman, zou hier geen probleem mogen zijn.

Regeneratie

Het kan natuurlijk ook zijn dat je geen zacht water krijgt omdat de waterontharder op het moment dat je de kraan opendraait aan het regenereren is. In dat geval moet je even wachten tot de regeneratie is afgelopen. Daarna zou de waterontharder weer als vanouds moeten werken.