Ronde vormen in de keuken, ontdek de mogelijkheden

Net wanneer je dacht alles in keukenland gezien te hebben, is er de keuken met ronde vormen. Afgeronde hoeken en zachte lijnen duiken meer en meer op in moderne interieurs. We geven je alvast enkele manieren om ronde vormen in je keuken te integreren, zodat je als eerste op deze trend kunt springen. Vraag hier je afspraak voor gratis advies aan.

Futuristisch mooi

De doorsnee keuken heeft keukenkastjes met rechte hoeken en een design met eenvoudige, strakke lijnen. Tegenwoordig experimenteren interieurarchitecten echter meer en meer met rondingen in hun keukenontwerp. Een afgeronde kast of een ovaal kookeiland zijn geen uitzondering meer. De ronde vormen hebben een haast futuristisch uiterlijk en geven je woning een unieke sfeer. Ideaal om een moderne loft of een minimalistisch interieur helemaal tot leven te brengen.

Is dat wel praktisch?

Je zou je natuurlijk kunnen afvragen of een keuken met ronde vormen wel praktisch is. Kun je in een afgerond keukenkast bijvoorbeeld wel evenveel kwijt als in een normale kast? Het antwoord is vaak ‘nee’, maar als je een unieke keuken wilt, moet je nu eenmaal toegevingen doen. En als je de beschikbare opbergruimte slim benut en eventueel een extra keukentrolley gebruikt, kun je al je keukenspullen alsnog zonder al te veel moeite een plaatsje geven.

Ronde details in de keuken

Lijkt een keuken met niets dan afgeronde keukenkasten en een aanrecht met ronde vormen je misschien wat overdreven bij jou thuis? Uiteraard hoef je je  keuken niet helemaal om te toveren om toch op de ronde-vormen-trend in te spelen. Met afgeronde designstoelen aan je kookeiland of keukentafel krijgt je keuken bijvoorbeeld al  die zachte toets. En ook keukentoestellen en -accessoires met ronde vormen zetten meteen de toon. Denk maar aan een afgeronde broodrooster of een hippe Smeg-ijskast. Speel verder ook in de decoratie van je keuken met ronde vormen: ga bijvoorbeeld voor een ronde vaas, ovale fotokadertjes of een speelse ronde lamp boven de keukentafel.

error

Interessant? Delen mag! :-)