Schoonmaken zonder water, mét bacteriën uit het bos

schoonmaken met bacteriën

Schoonmaken zonder water? Het kan perfect, met de hulp van goede bacteriën! BioOrg pakt zowel zichtbare vervuiling én tegelijk ook fijnstof en allergenen aan. BioOrg gaat zelfs nog een stap verder. Je verrijkt het microbioom van je gebouw met goede bacteriën uit het bos. Zo verander je betonnen woestijnen in bloeiende binnenbossen die gebouwen gezond maken.

Levend ecosysteem

Na jaren onderzoek in Europese bossen heeft Dr. ir. Filip Willocx van BioOrg diverse nuttige bacteriën ontmoet die op de blaadjes en de takken van de bomen leven. Hij selecteerde een groep van 10 species die kampioen zijn in het zuiveren van diverse organische vervuiling (fijnstof, VOC’s en allergenen) en in het losweken van kleeflagen die zichtbare vervuiling vasthouden. De selectie van bacteriën werd finaal getest op hun veiligheid en hun samenwerkend vermogen om ook binnen in gebouwen in een levend ecosysteem te kunnen samenwerken en zo de zichtbare en onzichtbare vervuiling te metaboliseren.

Geen restvervuiling

De bacteriën zetten de geconsumeerde vervuiling om in energie om zich voort te planten, en laten bij dit proces geen restvervuiling achter. De populatie houdt zichzelf in stand doordat telkens opnieuw met dezelfde bacteriën gepoetst wordt. Een volledig natuurlijk en circulair proces van schoonmaak en zuivering dat uniek is in zijn soort. Deze technologie is recent door verschillende internationale patenten beschermd en wordt bij grote klanten in binnen- en buitenland succesvol toegepast.

Lees ook “Bezieler BioOrg is overtuigd van noodzaak van duurzame samenleving.”