Spouwmuur isoleren levert grootste besparing op bij oude woning

Je spouwmuur isoleren of niet? Als je wil besparen op je energierekening kan verschillende dingen doen. Bij een oude woning zonder isolatie is je spouwmuur isoleren ongetwijfeld dé ingreep met de grootste impact.

Door de hoge vastgoedprijzen is het kopen van een oudere woning voor veel mensen de enige mogelijkheid die binnen hun budget valt. Helaas zijn deze woning niet of nauwelijks geïsoleerd. Het is dan ook ironisch dat net wie om budgettaire redenen voor een oude woning kiest meer betaalt op zijn energiefactuur. Daarnaast is het ook vanuit ecologisch en duurzaam standpunt niet interessant om te veel onnodig te moeten verwarmen. Een goed geïsoleerde woning is dus een absolute must.

Spouwmuur isoleren, niets dan voordelen

Het isoleren van je spouwmuur heeft echter nog meer voordelen. Denk maar aan een hogere waarde van je woning bij een eventuele verkoop nadien. En misschien voor jouw nog wel het belangrijkste: je wooncomfort gaat er flink op vooruit. Je geniet van een aangename kamertemperatuur overal in de ruimte. Een goede spouwmuurisolatie verlaagt ook de kans op vochtproblemen in de woning.

Ingreep met beperkte impact

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het plaatsen van spouwmuurisolatie niet zo’n grote ingreep. De impact van de werken blijft tot een absoluut minimum beperkt. Door middel van kleine gaatjes in de buitengevel wordt isolatiemateriaal in de spouw ingespoten.

Hoeveel kost het om een spouwmuur te isoleren?

De prijs van het isoleren van een spouwmuur hangt van diverse factoren af. Denk daarbij aan het gebruikte isolatiemateriaal, de oppervlakte van de muur, de dikte van de spouw, maar ook aan de bereikbaarheid van de woning.

Als je wil weten hoeveel het je precies zou kosten om je spouwmuur te laten isoleren, vraag je best info op bij meerder isolatiebedrijven.

Dat kan makkelijk, vrijblijvend én volledig gratis via onderstaande formulieren (opgelet: een apart formulier voor België en Nederland).

Prijzen en info isolatie België

Prijzen en info isolatie Nederland