Vintage tandem huren om de Kempen te ontdekken

Wat is er leuker om een streek te ontdekken dan een fietstocht? Da’s makkelijk! Een tocht met de tandem! Je fietst, je geniet van de natuur en van elkaar. Het feit dat je samen op één fiets zit, maakt het extra gezellig. Waarom zou je niet eens een vintage tandem huren om samen op ontdekkingstocht te gaan in de regio tussen Antwerpen en de Kempen. Dat kan bijvoorbeeld bij It Takes Two.

Stuur een mailtje naar It Takes Two om jouw tandemrit te reserveren.

Waarom met de tandem op pad?

Je vraagt je misschien af waarom een tocht met de tandem leuker is dan een “gewone” fietstocht? Wel, hoewel een trip op gewone fietsen ook fantastisch is, zijn er toch een aantal redenen waarom met een tandem rijden toch nog nét dat tikkeltje extra biedt.

Romantisch uitje

Samen fietsen is al leuk en kan heel romantisch zijn. Met een tandem wordt het nog intiemer. Je bent samen, met z’n tweetjes. Je zit samen op één fiets. Je trapt je samen in hetzelfde ritme doorheen het landschap.

Blinden en slechtzienden genieten

Ook voor blinden en slechtzienden is een tandem huren een fantastische ervaring. Door hun beperking kunnen ze helaas niet (meer) zelf fietsen. Er bestaan fietsen waarmee ze kunnen meerijden als passagier. Maar dat is toch niet helemaal hetzelfde. Op een tandem gaan ze zelf mee aan de slag en fietsen ze ook echt zelf.

Het doet voor hen dan ook deugd om mee te trappen en te genieten van de geuren, de geluiden en de wind in de haren.

Wanneer je een tandem huurt voor een slechtziende moet er uiteraard altijd een tandempiloot meekomen.

Tandem huren tussen Antwerpen en Kempen

It Takes Two is gestationeerd in Zoersel, pal in het midden tussen Antwerpen en Turnhout. Je kan vanuit de startplek zowel de meer Antwerpse kant verkennen of je de Kempen induiken. Maar, ook de nabije omgeving heeft heel wat te bieden. Je hoeft dus niet per se een heel eind weg te rijden om een leuke dag te beleven.

We zetten dan ook graag enkele tips op een rijtje die de moeit waarde zijn om eens langs te fietsen met de tandem.

Tips in de regio voor jouw tandemrit

Te bekijken

  • De Lindeboom, Zoersel

Adembenemende natuur

  • Antitankkanaal, Schilde/Ranst/…
  • Zoerselbos

Eten en drinken

  • Boshuisje, Zoersel
  • Trappisten, Westmalle

Tandem huren kosten

Een vintage tandem huren bij It Takes Two kost 30 euro per dag.

Stuur een mailtje naar It Takes Two om jouw tandemrit te reserveren.