| |

Telewerken in jouw ideale thuiswerkplek

Door de aanhoudende coronamaatregelen wordt telewerken voor vele bedrijven de nieuwe standaard. De kans is reëel dat er ook in de toekomst veel meer van thuis uit gewerkt wordt. Vele interieurs zijn helaas niet altijd even goed afgestemd op de huidige situatie, maar elk probleem heeft natuurlijk een gepaste oplossing. Met de volgende thuiswerktips verander je je woonst in een handomdraai in de ideale thuiswerkplek. Telewerken hoeft geen uitdaging te zijn!

Telewerken: een frisse start

Start je dag zoals het hoort: In theorie kan het misschien zalig klinken om het gezellige, warme nest waar je in wakker wordt niet eens te verlaten, maar werken vanuit je bed of slaapkamer zorgt na een tijd voor een claustrofobisch gevoel en beperkt de productiviteit aanzienlijk. Gooi die dekens van je af en verplaats jezelf meteen naar een andere kamer. 

Dagelijke routines

Vergeet je dagelijkse routines niet: Zit je voor je werk altijd met het hele gezin gezellig aan de ontbijttafel? Zorg dan dat je die routine aanhoudt! Sociaal contact wordt meer dan ooit beperkt, dus zorg ervoor dat je gezin een centrale ontmoetingsplek heeft om samen gezellig te pauzeren. Iedereen die op zijn eentje woont, raden we aan een vast tele-ontbijtmoment met enkele vrienden te organiseren. Zorg ervoor dat je even een gesprek hebt met iemand, maak je hoofd leeg, en begin pas daarna te werken.

Kies de juiste thuiswerkplek

Bepaal je vaste werkplek: Laptops zijn vaak een vergiftigd geschenk, aangezien je er eender waar mee kan gaan zitten. Eens je jezelf verplicht hebt die gezellige slaapkamer te verlaten, blijf je er ook beter weg. Maak ook niet meteen een gelijkaardige fout en plof jezelf niet neer in de zetel, hoe aanlokkelijk het ook lijkt. Je kiest beter voor een afgesloten werkplek die uitsluitend is ingericht om te werken. Kies daarom bij voorkeur een aangenaam bureau en denk eraan dat je er veel tijd gaat doorbrengen. Zitcomfort en een juiste houding zijn daarom uitermate belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat je scherm zich steeds op ooghoogte bevindt, anders krijg je na enkele dagen gegarandeerd een pijnlijke nek. Om dit te vermijden, zijn er heel wat laptopstandaarden te koop die dit probleem meteen oplossen.

Plaats besparen

Heb je niet genoeg ruimte om een aparte kamer als bureau in te richten? Probeer er dan toch voor te zorgen dat je werkplek enigszins afgesloten is van de rest van de ruimte. Room dividers zorgen ook meteen voor heel wat extra opbergruimte. Heb je nog steeds te veel rondslingerende prullaria die enkel voor afleiding zorgen? Kies dan voor een geschikte opbergkast voor al je extra bureaumateriaal. Bureaus hoeven ook niet altijd veel ruimte in te nemen, er zijn ook heel wat plaatsbesparende oplossingen.

Inrichten

Eens de ruimte bepaald is, zorg je best voor een aangename inrichting van de ruimte. Je gaat er immers het grootste deel van de tijd doorbrengen. Heb je te weinig natuurlijke lichtinval of ben je gewoon een rasechte nachtraaf? Zorg dan voor voldoende verlichting om de puntjes op de i te zetten. Kleed de ruimte verder aan met planten: ze bewegen misschien niet, maar toch brengen ze heel wat extra leven in huis.

Zorg voor rust

De laatste, maar misschien wel de belangrijkste tip die we kunnen geven: Rust! Je kan namelijk niet eindeloos naar je scherm blijven staren. Neem daarom zeker voldoende pauze en haal af en toe een frisse neus. Geniet van de natuur, neem een momentje voor jezelf en maak je hoofd leeg. Strek even de beentjes of ga wat in de zon liggen en word één met de natuur.

Vergelijkbare berichten