Vers en Veggie wordt Fresh & Veggie

Vers en Veggie wordt Fresh & Veggie. De bereidingen van deze producent van vegetarische maaltijden worden ook over te taalgrens gesmaakt. Het bedrijf koos daarom voor een internationaler klinkende naam. De naam verandert, de waarden blijven hetzelfde: duurzaam, ecologisch en lekker!

Ambachtelijke vegetarische maaltijden voor natuurwinkels en horecazaken. Dat is waar Fresh & Veggie voor staat. Elke week creëren ze broodbeleg met handgesneden groenten, verschillende hartige taarten en kant-en-klare gerechten volgens de seizoenen.

Energiezuinig

“We kiezen bewust voor biologische kwaliteit. Bio-kwaliteit houdt in dat het milieu niet wordt belast met synthetische meststoffen, insecticiden, pesticiden, groeiremmers, enz. Bovendien heeft de productie van 1kg vegetarische producten tot 12x minder energie en grondstoffen nodig dan voor de productie van 1kg vlees.”

“Daarnaast vermijden we pasteurisatie van het eindproduct, wat ook minder energie kost, terwijl de goede kwaliteit van het product gegarandeerd is.”

Zo min mogelijk transport

“Een viertal biologische tuiniers uit de onmiddellijke omgeving leveren groenten en kruiden, waardoor er minder transport nodig is.”

“De verzekerde afname en het rechtstreekse contact met de tuiniers zorgt voor extra motivatie bij hen om topkwaliteit aan te bieden.”

“Buitenlandse producten halen we zoveel mogelijk binnen Europa.”

Duurzame productie

“Alle noodzakelijke machines worden geselecteerd op basis van rendement en verbruik en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk lichtom zo energiezuinig mogelijk te werken. Zonnepanelen zorgen voor het grootste deel van de nodige energie.”

“Luide koelinstallaties worden afgeschermd door een beplant sedum-dak en isolatie om een aangename werkomgeving te creëren. De etiketten worden gebrand in plaats van geprint, waardoor er geen vervuilende inkten gebruikt worden.”

Ecologisch onderhoud

De kleding van alle medewerkers wordt met ecologische producten gewassen.”

“Bijtende afwasmiddelen worden geweerd, zodat die niet in de natuur of in de magen van onze klanten terecht komt. De afwasmachines worden grondig voorgespoeld zodat er geen nood is aan een agressief middel.”

“Alle gebruikte onderhoudsproducten zijn 98% biologisch afbreekbaar.”

Natuurlijke recyclage

“Overschotten worden deels geconsumeerd door onze medewerkers en verdeeld aan sociale projecten in de omgeving .”

“Groenteafval wordt verwerkt in de “BIOBOX”, wat later omgezet wordt in biogas en compost.”

error

Interessant? Delen mag! :-)