Voordelen van bamboe kleding

In 2001 ontdekte de Universiteit van Peking hoe je van bamboe textiel kunt maken. Of dit de ontdekking van de eeuw is moet nog blijken maar het is een understatement om te zeggen dat bamboe kleding met het jaar populairder wordt. Bamboe heeft vele unieke eigenschappen. Ontdek snel de voordelen van bamboe kleding.

Langdurige frisheid

Laten we beginnen bij het absorberend vermogen van de bamboevezel. Vanwege de microgaatjes in de vezel ventileert bamboe heel goed. Het absorbeert vocht zelfs drie keer beter dan dat katoen dit doet! Daarom blijf je beduidend langer fris en droog dan normaal gesproken het geval is. Bamboe voert het vocht ook snel weer af. Wie wil zich nu niet langer fris voelen?

Bamboe kleding voelt heerlijk zacht

De ronde gladde structuur van de bamboevezel is net als het absorberende vermogen een belangrijke eigenschap. Deze structuur kent geen scherpe puntjes die de huid irriteren. Deze structuur biedt het voordeel dat bamboe kleding heerlijk zacht aanvoelt. Onderkleding hoort comfortabel te zitten en daar probeert Bamigo op in te spelen door gebruik te maken van bamboe.

Kreukvrij zonder strijken

Ook bij dit voordeel van bamboe kleding komt de ronde gladde structuur weer om de hoek kijken. De structuur zorgt er namelijk voor dat er minder weerstand ontstaat. Hierdoor kreukelt bamboe van nature minder. Jij kunt daarom zonder te strijken de straat op.

Goed voor de huid

Bamboevezels beschikken daarnaast over een unieke antibacteriële werking die helpt om bacteriën te bestrijden. Dit maakt bamboe kleding uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De huid wordt rustiger bij het dragen van antibacteriële kleding. Mensen met huidaandoeningen zoals eczeem profiteren hier het meest van.

Overtuigd van de voordelen van bamboe kleding? Bamboe kleding shoppen? Dat kan hier!

Ontdek meer in ons webshopoverzicht kleding.