Wat kost elektricien per uur?

wat kost elektricien

Je bent op zoek naar een elektricien? Misschien om elektriciteit aan te leggen in je nieuwbouw woning, je elektrische installatie te laten renoveren of voor een kleine ingreep of een herstelling? En tegelijk vraag je je af: Wat kost een elektricien per uur?

Wat een elektricien per uur vraagt, hangt af van meerdere factoren. We zetten even een aantal zaken op een rijtje die mee de prijs van een elektricien bepalen.

Hoe lang is hij al bezig?

Een elektricien die nog naam moet maken zal per uur minder vragen dan een gevestigde waarde die al wat jaartjes ervaring op de teller heeft staan. Binnen deze schaal variëren de uurprijzen tussen de 20 en de 50 euro per uur.

Materialen en benodigdheden

Het uurloon van een elektricien is één ding, maar er zijn natuurlijk nog factoren die de prijs van een elektricien mee bepalen. Denk maar aan de gebruikte materialen. Het hangt er dus een beetje vanaf wat je laat uitvoeren. Een lichtschakelaar plaatsen zal met andere woorden goedkoper zijn dan een volledige verdeelkast.

Daarnaast is ook de keuze van de gebruikte materialen van belang. Net zoals in andere sectoren heb je binnen de elektrische materialen ook duurdere en goedkopere. Veel hangt dus af van het gekozen merk.

Vervoer en andere kosten

Als je in Antwerpen woont, laat dan geen elektricien uit Hasselt komen. Alle vaklui, dus ook elektriciens, rekenen hun vervoerskosten (en daar zit dus ook de tijd bij dat ze in hun bestelwagen zitten) door aan de klant. Kies daarom altijd voor een elektricien uit de buurt.

Wat kost een elektricien per uur? Het antwoord is niet eenduidig. Best contacteer je enkele elektriciens. Zo krijg je een duidelijk beeld over de kostprijs van jouw elektriciteitswerken.

Weet je niet welke elektricien een goede keuze is? Vraag dan offertes op bij meerdere elektriciens uit jouw buurt. Dat kan makkelijk in één beweging via onderstaande knop. Volledig gratis en vrijblijvend!