zelfvertrouwen vergroten
|

Hoe kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten?

Tegenwoordig zijn we veel met zelfverzekerdheid bezig, we willen ons graag  goed voelen in ons eigen lijf en dit uitstralen. Want zeg nou zelf, zelfverzekerde  vrouwen zijn sexy vrouwen. Zelfvertrouwen opbouwen helpt je jezelf uit te  dagen, voor jezelf opkomen, nieuwe dingen te proberen en onze dromen na te  jagen. Het geeft ons vertrouwen om moeilijke beslissingen te maken en risico’s  te nemen. Het goede nieuws is dat zelfverzekerdheid van binnenuit komt en  dit artikel staat boordevol tips om jouw vertrouwen in jezelf te vergroten. 

Wat is zelfverzekerdheid en waarom is het zo belangrijk? 

Zelfvertrouwen is het vertrouwen in jezelf en je eigen kunnen. Het is belangrijk om zelfverzekerd te zijn, omdat het je in staat stelt risico’s te nemen en succesvol te zijn. Mensen met zelfverzekerdheid hebben meer kans om hun doelen te bereiken en gelukkiger te zijn in hun leven. Je kan op veel  verschillende manieren je zelfvertrouwen vergroten, zoals tijd doorbrengen met vrienden en familie,  bewust zijn van de dingen die je gelukkig maken en risico’s nemen. Deze dingen zullen je helpen om  je beter te voelen over jezelf en je zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen te vergroten! 

Hoe kan je het vertrouwen in jezelf vergroten? 

Maar zelfvertrouwen is niet iets waar je zomaar mee geboren wordt. Het kost tijd, geduld en  doorzettingsvermogen om zelfverzekerdheid op te bouwen. Je kunt natuurlijk een cursus  zelfvertrouwen opzoeken maar wij geven je hier alvast twaalf tips om vertrouwen in onszelf op te  bouwen: 

Stop met vergelijken

Stop met jezelf met anderen te vergelijken. Dit zal je alleen maar naar beneden halen en je nog  meer aan jezelf doen twijfelen. Er zal altijd iemand zijn die mooier, knapper, intelligenter en  succesvoller is dan jij. Focus op zelfverbetering. 

Let op je kleding

Kleed je zoals jij je goed voelt over jezelf. Als het dragen van bepaalde kleding je onzeker maakt of  je zorgen maakt over wat anderen van je uiterlijk zouden kunnen vinden, dan is het waarschijnlijk  het beste om ze voorlopig te vermijden totdat je zelfverzekerder wordt. 

Vertrouwen vergroten door gezondheid verbeteren

Zorg voor je lichaam door gezond te eten en lichamelijk actief te blijven. Hierdoor word je niet  alleen gezonder, maar voel je je ook beter over jezelf. Vertrouwen in jezelf komt immers van  binnenuit!

Wees dankbaar

Concentreer je op dankbaar zijn voor wat je hebt in het leven in plaats van je te concentreren op  je tekortkomingen of spijt. Dit zal je helpen in te zien dat vertrouwen in jezelf niet voortkomt uit wat  je hebt of niet hebt, maar eerder uit wie je bent. 

Omring je met zelfzekere mensen

Breng tijd door met vrienden of familie die je een goed gevoel over jezelf geven zonder jezelf  daarbij neer te halen. Met hoe meer zelfverzekerde mensen tijd doorbrengen, hoe zelfverzekerder  je zult zijn. 

Zet je fantasie aan het werk

Denk aan de dingen die je een goed gevoel geven, zoals een bubbelbad nemen, een wandeling  maken in de natuur, een boek lezen of zelfs naar muziek luisteren. Deze simpele geneugten zullen  wonderen doen voor je algehele geluk en vertrouwen in jezelf! 

Zoek actief naar schoonheid

Besteed elke dag minstens 10 minuten aan het zoeken naar iets om dankbaar voor te zijn. Deze  techniek van zelfbewustheid staat bekend als zelfbevestiging en is een zeer effectieve manier om je zelfvertrouwen op te krikken.   

Zoek mensen op die je waarderen

Omring jezelf met mensen die je eigenwaarde waarderen in plaats van te proberen je naar  beneden te halen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als je de juiste vrienden of  familieleden vindt die je waarderen om wie je bent, zal zelfvertrouwen vergroten gemakkelijker voor  je zijn. 

Maak een lijst van wat je goed deed

Maak een lijst van uw prestaties. Als je je zelfbewust voelt over wat er in het verleden is gebeurd,  herinner jezelf dan in plaats daarvan aan al je prestaties en positieve eigenschappen. 

Herprogrammeer je hersenen

Spreek dagelijks positief tegen jezelf door zelfbevestigingen te herhalen. Deze techniek voor  zelfbewustheid is erg krachtig omdat je letterlijk je hersenen programmeert om zelfverzekerder te  worden. 

Let op je houding

Ga rechtop staan met je schouders naar achteren en houd je kin hoog. Door zelfverzekerd rond  te lopen, projecteer je het vertrouwen in jezelf dat je van binnen voelt op anderen. 

Ontdek wie je echte vrienden zijn

Laat je niet storen door afwijzing. Afwijzing is gewoon een andere techniek van zelfverzekerd waarmee je kunt ontdekken wie je echte vrienden zijn. Als iemand je afwijst, dan waren ze om te  beginnen nooit een vriend.

Vergelijkbare berichten